Primăria a modernizat strada Câmpului, E.ON Gaz a spart-o. De două ori.

Primăria a modernizat strada Câmpului, E.ON Gaz a spart-o. De două ori.
Nu s-a răcit bine asfaltul pe strada Câmpului din cartierul Mănăştur, că distribuitorul de gaze naturale E.On Gaz a şi făcut prima spărtură în carosabil, adâncă de mai bine de un metru, în acest weekend. Aceasta este doar una din sute de spărturi "de urgenţă" efectuate de companie în acest an, multe dintre aceste spărturi, cum este şi acest caz, fiind efectuate pe străzi proaspăt-reabilitate. Aceasta este a doua spărtură pe Câmpului doar în ultimele două luni. Primăria Cluj-Napoca a depus încă o sesizare la sediul central al companiei, din Germania.

Cea mai nouă spărtură a fost realizată pe strada Câmpului la intersecţia cu strada Mehedinţi, chiar în zona unde a fost finalizată în urmă cu câteva luni modernizarea străzii. În urmă cu două luni, 400 de metri mai jos, în zona sensului giratoriu de la intersecţia cu strada Islazului, E.On Gaz a făcut într-o noapte încă o spărtură, soldată atunci cu emiterea unei amenzi dure după ce viceprimarul Radu Moisin a văzut situaţia. Tot în cursul acestei săptămâni, E.On Gaz a spart şi strada Mehedinţi la intersecţia cu Bucegi, spărtură care a fost acoperită cu nisip şi pietriş şi care nu a fost asfaltată nici acum.

Primăria din Cluj-Napoca a expediat la finalul săptămânii trecute o scrisoare oficială destinată conducerii companiei E On AG din Germania, adresată directorului general Johannes Tyessen. "Subiectul acestei scrisori oficiale îl reprezintă impasul în care administraţia publică locală se găseşte, în lipsa unui dialog responsabil şi asumat din partea factorilor de decizie de la nivelul municipiului ai companiei, care, în urma achiziţiei Distrigaz Nord este astăzi furnizorul de gaze naturale al clujenilor", explică reprezentanţii instituţiei publice.

 

"Unul din programele cele mai importante ale Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Cluj-Napoca , cel de reabilitare şi modernizare a străzilor, este pus în pericol de numărul în creştere îngrijorătoare de intervenţii la avarii realizate de E On la reţelele edilitare subterane. Practic, orice săpătură pe o stradă duce la scăderea duratei de viaţă, prezentând ulterior reparării străzii, numeroase rosturi de îmbinare, care constituie punctele slabe ale infrastructurii rutiere", mai arată aceştia.

Numărul avariilor raportate de E-On Energie România a ajuns doar în acest an la peste 500, doar în Cluj-Napoca. Strada Republicii, din centrul oraşului, a fost spartă de nu mai puţin de 14 ori anul trecut, cifră la care se adaugă alte 18 spargeri doar în acest an.

 

"Unul dintre motivele pentru care acest mesaj este considerat de maximă urgenţă şi gravitate de către noi este faptul că în această primăvară, în urma unui efort de gestionare a fondurilor publice locale în condiţiile economice actuale, am demarat două noi mari programe de reabilitare şi modernizare a drumurilor în Cluj-Napoca. Prin urmare, considerăm de datoria noastră să vă cerem sprijinul ca aceste investiţii din bani publici să nu fie anulate de acţiuni ulterioare de intervenţie în urgenţă ale echipelor E-On Energie România" se arată în mesajul către conducerea centrală a E On AG", se arată în scrisoarea remisă de Primărie.

 

Strada Câmpului a fost modernizată în august şi septembrie anul trecut. Locuitorii străzii s-au plâns de nenumărate ori primăriei de starea jalnică a străzii Câmpului şi au subliniat timp de mai mulţi ani nu doar starea proastă a acesteia ci şi subdimensoinarea reţelei de canalizare. Aceasta din urmă a fost înlocuită de Compania de Apă "Someş" iar ulterior strada a fost reparată în cadrul programului "100 de străzi" derulat de Primărie.

 

Vezi aici ce răspunde E.On Gaz

Comenteaza