Video Primăria a inaugurat 96 de locuri moderne pentru biciclete în parkingurile Primăverii și Băișoara

Primăria a inaugurat 96 de locuri moderne pentru biciclete în parkingurile Primăverii și Băișoara
| Foto: captura video

Proiectul "Parcări de biciclete sigure" a fost implementat în urma procesului de Bugetare participativă în parkingurile Primăverii și Băișoara. 

Clujul are de astăzi 96 de locuri moderne pentru bicclete. În urma procesului de Bugetare participativa a fost implementat proiectul „Parcări de biciclete sigure”, constând în construirea unor structuri pentru biciclete care să permită parcarea lor într-un loc amenajat la standarde moderne și supravegheat. Inițiativa propusă și selectată de cetățeni prin procesul de bugetare participativă s-a materializat într-un proiect pilot ce include două astfel de parcări speciale pentru biciclete, în parkingurile Primăverii și Băișoara.

Cetățeanii vor avea acces în adăpost pe bază de cartelă sau cod. Rastelurile mobile pentru biciclete sunt acționate manual, cu minim de efort. Pentru siguranță, adăpostul este supravegheat video.

Cererile pentru locurile de parcare pentru biciclete vor fi depuse și repartizate după recepția finală a rastelurilor pentru biciclete și aprobarea în Consiliul Local a Regulamentului de atribuire (lunile mai-iunie 2020).

Comenteaza