Primăria a deschis spaţii de joacă pentru câini. "Am promis 37"

Primăria a deschis spaţii de joacă pentru câini.
Municipalitatea a deschis cinci spaţii de joacă pentru câini luna aceasta.

Viceprimarul Clujului Dan Tarcea a anunţat joi că municipalitatea a deschis luna aceasta cinci noi spaţii de plimbare şi joacă pentru câini. "În campania electorală am promis 37 de zone de joacă pentru câini. În acest moment avem nouă, iar altele două sunt în curs de amenajare. Spaţiile sunt dotate cu garduri, astfel încât câinii să nu rişte să fie loviţi de maşini, şi cu punguţe speciale, ca proprietarii să nu lase mizerie în urma animalelor", a spus Tarcea.

Spaţiile nou amenajate pentru câini se află pe Mănăştur, Zorilor, două în Mărăşti şi unul pe Cetăţuie. Acestea se adaugă celor existente la baza sportivă Gheorgheni, în parcul Detunata, în parcul Rozelor şi pe aleea Padin. Urmează realizarea unor zone similare pe străzile Oaşului şi Dorobanţi. 

"Până la sfârşitul mandatului sper să le avem pe toate cele 37", a subliniat Dan Tarcea. Imagini din noile spaţii au fost postate pe Facebook şi de primarul Emil Boc.

Există o serie de reguli pe care proprietarii de câini trebuie să le respecte. În 2015, Consiliul Local a aprobat un regulamentului, potrivit căruia proprietarii de câini trebuie să aibă la ei carnetul de sănătate al animalului, dar și pungi pentru a curăța excrementele animalelor de pe domeniul public sau privat al orașului. Câinii sunt acceptați și pe mijloacele de transport în comun din oraș, dar în anumite condiții: să aibă lesă prinsă de zgardă sau ham, botniță în cazul speciilor de talie medie și mare, dar și bilet compostat. De asemenea, să nu facă gălăgie și să stea la cel puțin un metru de călătorii din autobuz. Se permite accesul proprietarilor doar cu un singur patruped.

Comenteaza