Prima licitație pentru centura metropolitană a Clujului cuprinde doar 2 km de drum. E drept, de 6 benzi cu piste de biciclete și benzi de bus

Prima licitație pentru centura metropolitană a Clujului cuprinde doar 2 km de drum. E drept, de 6 benzi cu piste de biciclete și benzi de bus

Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, a declarat, că vinerea trecută a fost scos la licitație primul tronson din Centura metropolitană. Anunțul va fi vizibil pe SEAP zilele următoare.

„Ştim situaţia din trafic. Drumul de la Floreşti la Cluj-Napoca este cel mai aglomerat drum din România. Am început cu primul tronson al centurii metropolitane. Este vorba de un tronson de 2 kilometri, pe care noi îl vom lărgi la șase benzi, cu piste de biciclete și benzi dedicate pentru mijloacele de transport în comun și pentru urgențele Spitalului Regional. Acest drum de legătură va face mai facil accesul și la Spitalul Regional. Practic noi rezolvăm cu această licitație accesul la Spitalul Regional cu o pasarelă peste drumul național. Este primul tronson de centură metropolitană pe care l-am lansat, iar valoarea este de 20,7 milioane de euro. Noi am făcut primul pas, în care am lansat această licitație de proiectare și execuție.

Urmează ca în prima parte a anului 2023, să lansăm licitații și pentru celelalte tronsoane de centură metropolitană până la echivalentul de 998 de milioane de euro. Avem această finanțare. Acum se lucrează la ultimele detalii, pentru stabilirea caietului de sarcini, a listelor de cantități și restul”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea, la un post de radio local.

CENTURA Clujului:

- lungime: 42 km
- 32 de drumuri de legătură
- 26 km de bretele și noduri
- 35 km de piste de biciclete.

Valoarea totală a centurii este de 1.409.270.111 euro.

Lucrarea se va executa în 2 etape.

Prima etapă a centurii metropolitane pornește cu lucrările din zona viitorului Spital Regional de Urgență Florești (zona Muzeului Apei) și merge până la conectarea cu centura Vâlcele-Apahida. Valoarea lucrărilor din prima etapă este de 998.547.901 euro.

În etapa a doua se vor realiza lucrările de la Gilău până la Florești și de la nodul cu centura Vâlcele-Apahida până la nodul 20 Câmpenești. Valoarea lucrărilor pentru acest tronson: 410.722.210 euro.

 

Comenteaza