Prima grădiniţă publică din Bună Ziua

Prima grădiniţă publică din Bună Ziua

Primăria Cluj-Napoca va prelua o grădiniţă în cartierul Bună Ziua, condiţie impusă pentu proprietarii Grand Hotel Italia care construiesc în zonă un asamblu de 15 locuințe.

Conform proiectului de hotărâre, este vorba despre imobilul situat pe strada Theodor Capidan, nr.17, compus dintr-un teren intravilan în suprafaţă de 1.000 mp şi grădiniţă, cu regim de înălţime P+E, aflat în proprietatea Terastar SRL (administrator Prunean Simion). Construirea și donarea grădiniței în proprietatea municipiului a fost o condiție impusă în Planul Urbanistic Zonal  (PUZ) pentru ridicarea ansamblului de locuinţe din zona str. Nicolae Drăganu – str. Fadrusz Janos – str. Vasile Conta – str. Dimitrie Paciurea.  Valoarea clădirii este de 1.1 milioane lei, iar a terenului de 24.000 lei. 

„Ca urmare a dezvoltării imobiliare din municipiul Cluj-Napoca, în special în noile cartere ale orașului, cum este și cartierul Bună Ziua, autoritatea locală este chemată să aibă o implicare directă și apropiată în buna funcționare a procesului de învățământ preșcolar și preuinversitar de stat, prin asigurarea bazei tehnico-materiale de învățământ”, se arată în documentul citat.

În cel mai nou, mare şi haotic cartier al Clujului, Bună Ziua, nu există nicio creșă, nicio grădiniță şi doar un spaţiu de joacă public. Culmea e că, în momentul în care Primăria a identificat un teren pentru construirea unei creșe, vecinii s-au opus.

În acest fel primăria speră să mai reducă din deficitul de locuri în creșele din oraș, după ce anul trecut circa 1000 de copii din Cluj-Napoca au rămas fără un loc în creșă. În total, în prezent în creșele din oraș sunt 1.232 de locuri. La ce obiective se lucrează.

Comenteaza