Premieră la Cluj! Stradă cu sistem de depistare a maşinilor care trec pe roșu

Premieră la Cluj! Stradă cu sistem de depistare a maşinilor care trec pe roșu

Lucrările de modernizare la bulevardul 21 Decembrie din Cluj-Napoca ar trebui să înceapă în această vară, după ce vor fi terminate procedurile de licitație. 

Săptămâna aceasta, municipalitatea va transmite către ANAP documentația pentru proiectare și execuție. Bulevardul 21 Decembrie este una dintre cele mai importante artere ale Clujului, care preia întreg traficul din partea de Est a municipiului. Proiectul are o valoare de 12 milioane de euro și va fi finanțat din fonduri europene în proporție de 98 la sută. Odată cu finalizarea lucrărilor de modernizare, bulevardul va fi prima stradă din țară care va avea și un sistem de depistare a autovehiculelor care trec pe culoarea roșie a semaforului, conform Radio Cluj. 

Se schimbă Bulevardul 21 Decembrie. Dispare o bandă auto, se câștigă două velo

ZIUA de CLUJ a scris, încă din vara lui 2018, despre modernizarea Bulevardului 21 Decembrie, de la Biserica Sf. Petru până la intersecția cu strada Regele Ferdinand. 

Ardelenii câștigă 580 euro/lună. Bucureștenii, cu 50 de euro mai mult

Primăria a solicitat un proiect de la Planwerk, societatea de arhitectură care a regândit și Piața Unirii. Imaginea obținută de ZIUA de CLUJ arată că bulevardul va avea piste de biciclete pe ambele părți ale drumului, că banda dedicată pentru mijloacele de transport în comun va fi separată fizic de benzile pentru traficul general. Vor fi plantați arbori, așa cum sunt și pe Horea sau Moților. Dispare însă o bandă pe sensul spre centru, dar nu și în intersecții, iar în locul parcării din fața bisericii Sf. Petru ia naștere o piațetă, cu arbori și băncuțe. Mai multe detalii AICI! 

Comenteaza