Prelungiri la șantierele din centrul Clujului: Lucrările continuă și după termenul inițial

Prelungiri la șantierele din centrul Clujului: Lucrările continuă și după termenul inițial

Lucrările de amenajare urbană a străzilor din centrul municipiului Cluj-Napoca vor suferi o prelungire, până în primăvara anului viitor.

Consilierii locali din Cluj urmează să decidă în cadrul unei ședințe programate pentru luni prelungirea perioadei de modernizare a străzilor din zona centrală a orașului până în aprilie 2024.

Un proiect de hotărâre a fost propus pentru vot, propunând extinderea termenului de finalizare a lucrărilor, în ciuda faptului că pe unele străzi, cum ar fi Kogălniceanu și Universității, progresele sunt de aproximativ 98%.

Motivul invocat pentru extinderea perioadei de execuție se referă la lucrările care nu pot fi încheiate până la sfârșitul lunii decembrie 2023, așa cum era planificat inițial, precum strada Bolyai Janos.

Conform documentelor publicate de Primărie, se propune ca lucrările rămase să fie susținute din fonduri publice, din bugetul local, pentru a asigura finalizarea completă a proiectului.

Modernizarea străzilor Mihail Kogălniceanu și Universității, o inițiativă care a început în ianuarie 2022, cuprinde reamenajarea unor străzi din zona istorică a Clujului, incluzând și alte artere adiacente.

În urma unor costuri suplimentare aprobate în luna octombrie, aceste lucrări au implicat o majorare a bugetului cu aproximativ 14,1 milioane de lei, TVA inclus, echivalentul a circa 2,8 milioane de euro.

Totodată, în septembrie 2023, contractul cu proiectantul responsabil pentru strada Kogălniceanu a fost reziliat de către Primărie. Astfel, deciziile luate în cadrul acestei ședințe urmează să influențeze continuarea și finalizarea proiectului de modernizare a infrastructurii stradale din zona centrală a Clujului.

Comenteaza