Poze cu lucrările la Cluj Arena pe pagina de Facebook a preşedintelui Alin Tişe

Poze cu lucrările la Cluj Arena pe pagina de Facebook a preşedintelui Alin Tişe

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe, a postat ieri pe pagina sa de Facebook câteva poze care arată stadiul lucrărilor la noul stadion (foto) construit de consorţiul condus de societatea ACI.

Cluj Arena trebuie finalizată, conform contractului, în luna iunie a anului viitor. Stadionul va avea 30.000 de locuri, iar costurile de construcţie, estimate la începutul proiectului, ajung la 27,5 milioane de euro. CJ urmăreşte încadrarea arenei în categoria “Elite” a UEFA, care conferă, pe lângă posibilitatea disputării de meciuri din Champions League, şi perspectiva găzduirii unei finale de Europa League la Cluj-Napoca. Alin Tişe preciza în urmă cu mai puţin de o lună că forul judeţean a direcţionat deja spre stadion 9,5 milioane de euro şi a alocat în bugetul pentru acest an restul de bani până la 15 milioane, estimaţi a fi cheltuiţi în 2010.

Din punct de vedere fizic, lucrările ajunseseră la începutul lunii iulie la 42%, iar valoric, la aproximativ o treime din costul total. CJ doreşte ca o societate specializată să preia administrarea stadionului după finalizarea proiectului. “Trebuie ca stadionul să aducă bani din evenimente, iar administratorul va avea tocmai această sarcină. Deocamdată, nu am stabilit o formulă exactă”, a spus Tişe.

Comenteaza