Ponta, chemat în instanţă de Seplecan. Vezi când va fi primul termen de judecată

Ponta, chemat în instanţă de Seplecan. Vezi când va fi primul termen de judecată
Procesul va avea loc la Curtea de Apel şi are ca obiect plângerea făcută în numele PNL Cluj de copreşedintele executiv al filialei, Mihai Seplecan.

Consilierul judeţean cere justiţiei să-l oblige pe premier şi guvernul care-l conduce să organizeze alegeri parţiale anticipate pentru funcţia de preşedinte la Consiliul Judeţean Cluj, după încetarea mandatului lui Horea Uioreanu.

„Urmare a plângerii făcute în Contenciosul administrativ în legătură cu obligarea Guvernului Ponta de a respecta legile României şi de a declanşa alegerile parţiale pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al CJ Cluj, prima înfăţişare va avea loc în data de 1 aprilie, ora 9.30 la Secţia de Contencios administrativ a Curţii de Apel Cluj", a declarat Mihai Seplecan, printr-un comunicat de presă.

Mandatul lui Horea Uioreanu la şefia judeţului a încetat în data de 6 octombrie 2014, iar, potrivit legii, guvernul ar fi trebuit să organizeze alegeri parţiale anticipate pentru restul de mandat (până în iunie 2016) în termen de 90 de zile de la vacantarea funcţiei, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Probabil s-a ajuns aici şi pentru că legea nu stabileşte şi sancţiuni pentru depăşirea acestui termen de 90 de zile.

Victor Viorel Ponta şi PSD au impresia că se poate glumi pe seama drepturilor cetăţenilor Clujului de a alege şi de a fi ales. Sper să nu trateze situaţia ca pe o glumă, aşa cum s-au obişnuit să guverneze România", mai spune Mihai Seplecan

Consilierul judeţean reaminteşte prin acelaşi comunicat că a făcut şi o plângere penală împotriva „premierului Victor Viorel Ponta".

Mihai Seplecan a ocupat vremelnic, de două ori, perioade de câteva zile, funcţia de preşedinte interimar al CJ Cluj, dar hotărârile de numire ale plenului au fost atacate de Prefectul Judeţului în instanţă, iar unul dintre procese a şi fost pierdut de consilierul liberal.

Recent, mai mulţi lideri politici clujeni au susţinut că nu cred că guvernul condus de Victor Ponta va mai organiza alegeri pentru conducerea CJ Cluj mai devreme de iunie 2016.

 

 

Comenteaza