Polivalenta se pregăteşte de EuroBasket 2017. A fost predat amplasamentul, lucrările de extindere pot începe

Polivalenta se pregăteşte de EuroBasket 2017. A fost predat amplasamentul, lucrările de extindere pot începe
Primăria Cluj-Napoca a predat miercuri societăţii CON-A amplasamentul pentru lucrările de extindere a capacităţii Sălii Polivalente.

De la 7.200, numărul de scaune va creşte la 9.300, la care se vor adăuga locurile din noul sector destinat reprezentanţilor mass-mediei. Extinderea a fost angajamentul pe care Clujul şi l-a luat în faţa Federaţiei Internaţionale de Baschet, atunci când a primit organizarea unei grupe a EuroBasket 2017. Costul proiectării, al lucrărilor şi al noilor dotări necesare pentru găzduirea EuroBasket 2017 se ridică la 16 milioane de lei, iar finalizarea execuţiei a fost stabilită pentru 31 iulie.

„Am încredere că va fi o lucrare de calitate şi va fi gata în 31 iulie 2017. Campionatul European de baschet ne va găsi cu sala pregătită, dacă firma care a câştigat licitaţia va respecta termenul contractual. Ieri (miercuri n.r.) am avut o întâlnire cu reprezentanţii firmei şi am primit asigurări că lucrarea va fi gata la timp", a spus primarul Emil Boc.

Până la EuroBasket, care va avea loc în septembrie, Clujul va găzdui şi Campionatul European de gimnastică, în luna aprilie.

„Vom avea grijă ca acest Campionat European de gimnastică artistică să nu fie afectat în niciun fel. Apoi, timp de trei luni, mai - iunie - iulie, sala va fi închisă complet şi îmi doresc ca la final să avem o arenă care să atragă un număr şi mai mare de evenimente sportive de amploare", a declarat Ionuţ Rusu, directorul general al SC Sala Polivalentă SA.

FIBA EuroBasket 2017 va avea loc pentru prima dată în istorie şi în România. Acesta va fi cel mai mare eveniment sportiv organizat vreodată în ţara noastră. România va fi gazda acestei competiţii sportive, alături de Turcia, Finlanda şi Israel. FIBA EuroBasket 2017 se va desfăşura în perioada 31 august - 17 septembrie 2017, iar meciurile din grupa C, de la Cluj-Napoca, vor avea loc între 31 august şi 8 septembrie 2017. România va întâlni în Sala Polivalentă Spania - campioană europeană en-titre, Croaţia - dublă medaliată cu bronz la Campionatul European, Muntenegru, Cehia şi Ungaria.

 

Comenteaza