Foto Polivalenta de 23 mil. euro din Turda, pe ultima sută de metri! Deja se montează suprafața de joc

Lucrările avansează vizibil la Sală Polivalentă din municipiul Turda, evaluată la 23 milioane de euro și care va avea peste 3.000 de locuri.

Potrivit primarului din Turda, alegerea și instalarea unei pardoseli adecvate pentru o sală de sport sunt aspecte cruciale.

Vă informăm că procesul de amenajare a sălii de joc a Turda Arena este în desfășurare și facem progrese importante! Astăzi (vineri - n.red.), a început montajul pardoselei în sala de joc, un pas esențial pentru finalizarea lucrărilor.

Această etapă necesită mai multe straturi de materiale special concepute, iar ieri s-a montat folia izolantă ca barieră de vapori, asigurând protecția adecvată. De asemenea, a fost montat primul substrat elastic, care va contribui la confortul și siguranța sportivilor în timpul competițiilor. Lucrările continuă cu montarea celui de-al doilea strat al substratului elastic, pentru a completa structura optimă a pardoselii. Alegerea și instalarea unei pardoseli adecvate pentru o sală de sport sunt aspecte cruciale, deoarece trebuie să îndeplinească mai multe criterii importante:

1. Siguranța și confortul sportivilor sunt prioritare în proiectarea sălii noastre. Pardoseala aleasă va asigura o suprafață adecvată pentru desfășurarea activităților sportive, minimizând riscul de accidente și oferind un mediu confortabil.
2. Durabilitatea este un aspect esențial. Pardoseala trebuie să fie rezistentă în fața uzurii, să reziste la frecarea intensă a picioarelor și a echipamentelor sportive, astfel încât să poată servi pe termen lung.

3. Reducerea zgomotului este un alt beneficiu important pe care îl oferă o pardoseală adecvată. Suntem conștienți că un nivel ridicat de zgomot poate afecta calitatea jocului, așadar ne asigurăm că pardoseala contribuie la reducerea zgomotului generat în timpul competițiilor.

4. Absorbția șocurilor este un aspect esențial pentru a proteja sportivii împotriva leziunilor. Pardoseala aleasă va fi capabilă să absoarbă șocurile și impactul generat în timpul mișcărilor intense și să ofere un nivel adecvat de elasticitate.

5. Pardoseala nu va diminua forța de impact la loviturile cu mingea. A fost ales un material care să permită o respingere optimă a mingii, astfel încât sportivii să poată beneficia de condiții excelente de joc.

6. Nu în ultimul rând, aspectul estetic al pardoselii este important pentru a crea o atmosferă plăcută și pentru a fi în concordanță cu sportul practicat în această sală polivalentă modernă”, a transmis edilul din Turda.

Lucrările la noua sală - etapa 1, organizare de șantier - au debutat în septembrie 2020. Pe terenul de 6.845 mp va fi construită o sală polivalentă cu un etaj, care va avea o suprafață utilă de 10.071 mp și o capacitate de 3.320 de locuri. Prin construirea noii săli vor fi asigurate condițiile necesare pentru desfășurarea de competiții sportive la nivel internațional, dar și pentru organizare de concerte, dar și alte evenimente socio-culturale. 

Acest proiect integrează și celelalte facilități sportive din zonă și va aduce beneficii vieții sportive și culturale din municipiu. CNI a finalizat procedura de licitație pentru construirea Sălii Polivalente din Turda, o investiție de 18 milioane de euro, la care s-au mai adăugat costuri de 5 milioane, aceasta fiind câștigată de clujenii de la ACI.

Sala de sport cu un etaj va avea o înălțime maximă de 19 m, suprafață construită de 8.693 mp și desfășurată de 12.793 mp. Subsolul va cuprinde un bazin înot de relaxare și cameră tehnică. La demisol se vor regăsi vestiare cu dușuri și grupuri sanitare, sală bazin de înot, sală de forță, spații tehnice, spații de depozitare, cameră de masaj, saună, cabinet și de fizioterapie, holuri, scări de acces.

Comenteaza