Poliţia „nu e decisă" dacă mai vrea banda inutilă

Poliţia „nu e decisă
Surse din Primăria Cluj-Napoca susţin că se doreşte desfiinţarea benzii pentru poliţie de pe strada Decebal.

Comisia de circulaţie rutieră din cadrul municipalităţii a luat în discuţie eliminarea benzii pentru poliţie de pe str. Decebal. Mai mulţi clujeni au arătat că banda este complet inutilă: maşinile de poliţie aflate în misiune merg cu girofarul pornit şi au prioritate, iar cele care nu sunt în misiune pot să circule ca toată lumea. Oamenii au semnalat că sunt foarte multe maşini personale care ies din curtea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) şi folosesc banda „de urgenţă".

Într-o emisiune la Realitatea FM, primarul Clujului, Emil Boc, a subliniat că zona din preajma podului Traian va fi reorganizată şi că se ia în considerare inclusiv renunţarea la banda specială. Surse din municipalitatea clujeană susţin însă că situaţia este blocată de poliţişti, care nu ar renunţa prea uşor la confortul unui fir pe care îl stăpânesc.

„Dânşii nu sunt încă decişi. Aşteptăm să ne comunice punctul dumnealor de vedere. Deciziile le ia primăria, dar pe probleme de circulaţie colaborăm cu domnii de la poliţie", a spus un reprezentant al municipalităţii.

Reorganizarea zonei de lângă podul Traian se referă şi la locurile de parcare. Pe Decebal, peste drum de IPJ, şoferii parchează haotic. Controalele efectuate de echipe comune de la Poliţia Rutieră şi Poliţia Locală s-au soldat cu numeroase amenzi, dar disciplina instaurată dura o singură zi.

„Vor fi parcări oblice, în locul celor la bordură. În acest fel se va dubla numărul locurilor de parcare. Ne gândim chiar să inversăm intrările în curtea poliţiei, pentru că în felul acesta s-ar mai câştiga câteva locuri de parcare", subliniază reprezentanţii municipalităţii.

DECLARAŢIE
„Strada a fost îngustată şi este foarte aglomerată la orele de vârf din cauza acestei benzi inutile. Dacă sunt în misiune, poliţiştii să meargă cu girofarul, că li se dă întâietate, dar dacă nu sunt, să aştepte ca toată lumea la semafor"
Eckstein-Kovacs Peter, fost senator şi consilier prezidenţial, care locuieşte pe strada Decebal

Comenteaza