Poliţia controlează curţile şcolilor. "Mergem la sancţiuni"

Poliţia controlează curţile şcolilor.
Poliţia Locală a verificat 53 de şcoli din Cluj-Napoca, iar primarul Emil Boc încearcă să îi sperie pe directori.

Poliţia Locală a controlat la finalul săptămânii trecute curţile şcolilor. Măsura vine după ce primarul Emil Boc a atenţionat directorii de şcoli să lase curţile deschide după-amiezele şi mai ales în timpuol vacanţelor, pentru ca tinerii să aibă unde să facă sport.

„Am verificat 53 de şcoli, la ore diferite, şi dimineaţa, şi după-amiaza. Din totalul şcolilor controlate, la nouă am găsit lacăt pe porţi. În rest, erau tineri care se jucau sau făceau sport", a spus Marcel Bonţidean, directorul Poliţiei Locale.

„Am trimis înştiinţări tuturor directorilor de şcoli, în care îi atenţionam că o hotărâre de consiliu local îi obligă să lase curţile deschise. Trebuie ştiut că Primăria a cheltuit câteva milioane de lei pentru modernizarea şcolilor şi investeşte în continuare, de la asfaltare la plase de porţi. Nu sunt argumente ca aceste curţi să rămână închise", a explicat şi primarul Emil Boc.

Primarul a spus că, în legătură cu cele nouă şcoli, s-a luat deja legătura cu Inspectoratul Şcolar Judeţean. „Mergem la sancţiuni. Cerem demiterea directorilor", a subliniat Boc, încercând mai degrabă să îi sperie decât să îi ameninţe pe directori.

„Nouă şcoli închise cred că este o situaţie rezonabilă. Problema mare este că nu sunt foarte mulţi copii care să vină să se joace în curţile şcolilor. Nici în vacanţa de vară trecută, când erau deschise cam 50% din curţi, nu au fost prea mulţi. Noi ne-am făcut treaba: am făcut o adresă directorilor de şcoli cu toate indicaţiile, le-am cerut să le raporteze inspectorilor de sport cine sunt persoane de serviciu şi care este orarul. În principiu, curţile ar trebui să fie deschise între orele 10 şi 20", a spus Valentin Cuibus, inspector şcolar general.

Cât priveşte demiterea directorilor, Cuibus a fost mult mai rezervat. Directorii au participat anul trecut la un concurs de ocupare a postului şi au mandate pe patru ani. Consiliul Local are unul sau doi reprezentanţi în Consiliile de Administraţie ale şcolilor, dintr-un total de şapte, aşadar sunt în minoritate şi va fi foarte greu să obţină demiterea celor care conduc unităţile de învăţământ.

 

Comenteaza