Podul Porțelanului și 5 străzi din Cluj-Napoca, finanțate prin programul Anghel Saligny

Podul Porțelanului și 5 străzi din Cluj-Napoca, finanțate prin programul Anghel Saligny

Consiliul Local urmează să aprobe reactualizarea de costuri pentru podul Porțelanului: 13,7 milioane de lei fără TVA. 2,2 milioane de lei sunt cheltuieli neeligibile pe care le suportă Primăria Cluj-Napoca, iar restul banilor vor veni prin programul Anghel Saligny.

''Raportat la prețurile de astăzi. În consecință este vorba despre actualizarea indicativilor tehnico-economici și am convocat de îndată pentru că, în 8 noiembrie, este ultimul termen la care administrațiile locale mai pot depune la Guvern proiecte prin programul Anghel Saligny și proiectele de drumuri și poduri sunt susținute prin acest program. Și toate străzile care au pregătite proiectele ( Cucului, Privighetorii, Ionel Teodoreanu, Sergiu Celibidache, Badea Cârțan) încercăm să găsim soluții de finanțare europene sau naționale. Ne interesează să prindem termenele prevăzute'', a declarat Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

Lucrările de proiectare pentru podul Porțelanului au fost contractate prin licitație de la societatea VCE Vienna Consulting Engineering cu peste 64.000 de lei. Lucrarea de execuție fusese contractată de Diferit pentru peste 5,7 milioane de lei fără TVA, dar șantierul a fost sistat în 2019 din pricina unui zăcământ de sare, descoperit odată cu lucrările. Acum, în referatul municipalității se arată că există sare pe ambele maluri și că prejudiciul va fi recuperat, firma VCE Vienna Consulting Engineers urmând să fie acționată în instanță.

Noul studiu de fezabilitate a fost întocmit, pentru 80.000 lei, de Costin și Vlad Biroul de Proiectare.

Noul pod ar urma să aibă 62 m, cu trei deschideri: 8,76 m + 35,94 m + 8,76 m, și va asigura circulația pe două benzi cu lățimea de 7,8 m carosabil. Trotuarele vor fi de 1,2 m lățime pe ambele laturi. Se va amenaja şi o pistă pentru biciclete. Lățimea va fi de 10,8 m. 

Comenteaza