Podul de peste Nadăş a fost redat, provizoriu, în circulaţie FOTO

Podul de peste Nadăş a fost redat, provizoriu, în circulaţie FOTO
Podul de peste Nadăş, de pe strada Oaşului, a fost redat în circulaţie, după ce timp de patru luni traficul în zonă a fost blocat din cauza lucrărilor. Clujenii pot răsufla acum uşuraţi: şantierul a luat, cel puţin pentru o perioadă, sfârşit.

 

Marţi s-a redeschis circulaţia pe podul de peste Nadăş, de pe strada Oaşului, inclusiv circulaţia tramvaielor pe tronsonul Piaţa Gării - Bulevardul Muncii. Compania de Transport Public a reluat circulaţia tramvaielor pe liniile 100 şi 102.

Proiectul nu e, însă, finalizat, iar lucrările vor fi reluate la primăvară. Totul se întâmplă din cauză că pentru montarea şinelor este necesară o temperatură de 17 grade, iar constructorii au fost nevoiţi să apeleze la soluţii provizorii pentru a reda circulaţia pe timpul sezonului rece.

Deşi la începutul şantierului totul părea să meargă ca pe roate, iar primarul Emil Boc se arăta optimist şi îi asigura pe clujeni că podul va fi circulabil la începutul lui noiembrie, problemele tehnice nu au încetat să apară.

Lucrările au fost încetinite, nervii clujenilor fiind întinşi la maxim, în timp ce constructorii au dat vina pe condiţiile tehnice impuse. Totuşi, timp de câteva luni, locuitorii din zona podului Nadăş vor putea răsufla uşuraţi, până în momentul în care constructorii vor fi obligaţi să redeschidă şantierul pentru înlocui soluţia provizorie cu una definitivă.

Conform reprezentanţilor municipalităţii, participanţii la trafic sunt rugaţi să circule cu respectarea limitării de viteză de 30 km/h impusă prin indicatoare rutiere, în condiţiile în care Oaşului este o stradă pe care se desfăşoară intervenţii de modernizare.

Lucrările fac parte din proiectul privind reabilitarea tramei stradale de acces la zona industrială, în cadrul căruia mai sunt cuprinse şi podurile peste Valea Chintăului, canalul Morii şi cel de pe strada Horea.

Primăria Cluj-Napoca a demarat reabilitarea podurilor din cadrul acestui proiect la sfârşitul lunii martie. Acestea vor fi modernizate complet, inclusiv în ceea ce priveşte iluminatul stradal sau mobilierul urban necesar. Lucrările sunt realizate de către firma ARL Cluj, iar valoarea acestora se ridică la 6,27 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată.

Comenteaza