PNL, replică la noile înțepături a lui Drulă pe tema Centurii Metropolitane: ''Clujenii din trafic îți "mulțumesc" în fiecare zi"

PNL, replică la noile înțepături a lui Drulă pe tema Centurii Metropolitane: ''Clujenii din trafic îți "mulțumesc" în fiecare zi"

În pragul aprobării studiului de fezabilitate pentru Centura Metropolitană și trimiterea documentației la Guvern, s-au reaprins spiritele între fostul ministrul al Transporturilor, Cătălin Drulă, și PNL Cluj. 

PNL  a venit cu o replică la noile declarații făcute de Drulă pe această temă:

"Drulă, ai scos Centura Metropolitană din PNRR. Ai furat 4 ani de dezvoltare a Clujului. Am fi avut 4 ani să folosim banii din PRRR. Clujenii din trafic îți "mulțumesc" în fiecare zi. Municipalitatea clujeană, împreună cu comunele Gilău, Florești, Baciu și Apahida au finalizat documentațiile pentru Centura Metropolitană. Dacă Drulă nu ar fi fost ministru, astăzi se puteau folosi banii din PNRR pentru Centura Metropolitană și nu trebuia să așteptăm alți bani europeni", a transmis Biroul de presă al PNL Cluj. 

Drulă, un nou atac la Emil Boc: ”Dacă primarul Clujului își făcea treaba ca un bun gospodar, azi se lucra pe centura orașului”

Amintim că, după ce primarul Clujului, Emil Boc, a anunțat că s-au obținut toate cele 56 de avize pentru Centura Metropolitană, fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă a venit cu replica: ”incompetența și nepăsarea administrației Emil Boc au pus piedică acestei centuri vitale pentru saltul de dezvoltare atât de așteptat de toți clujenii.

Cu 3 ani de întârziere, studiul de fezabilitate al centurii Cluj se finalizează săptămâna aceasta. Emil Boc semna acest contract în 2018. Trebuia să fie gata în 12 luni. Dacă primarul Clujului își făcea treaba ca un bun gospodar, azi se lucra pe centura orașului. În schimb, incompetența și nepăsarea administrației Emil Boc au pus piedică acestei centuri vitale pentru saltul de dezvoltare atât de așteptat de toți clujenii, sătui să mai aștepte ore întregi în trafic.

Urmează aprobarea acestui studiu de către Compania de Drumuri, apoi de Ministerul Transporturilor și de Guvern. După depășirea acestor borne se va trece la realizarea exproprierilor și la etapa licitației pentru proiectarea de detaliu și pentru execuția lucrărilor.

Dacă totul merge bine, peste 5 ani am putea avea centura finalizată. Dacă merge în stilul Boc cu întârzieri de 3 ani la fiecare etapă, nu”, a transmis Drulă, pe pagina sa de Facebook.

Continuă gâlceava pe Centură! Drulă îl acuză pe Boc că „minte cu nerușinare”/ Replica viceprimarului Tarcea: „Drulă este total rupt de realitate”

Contrele dintre fostul ministru al Transporturilor și administrația locală din Cluj au continuat, la început de iunie 2022, cu nou episod. Cătălin Drulă îl acuză pe Emil Boc, chiar la Cluj-Napoca, că nu le spune clujenilor „adevărul despre Centura Metropolitană", în timp ce viceprimarul Dan Tarcea îi transmitea că vorbește prostii și a dezvăluit că a plagiat un amendament al deputatului PNL Radu Moisin. MAI MULTE AICI!

Studiul de fezabilitate pentru CENTURA METROPOLITANĂ intră în Consiliu Local

Consilierii locali din Cluj-Napoca vor aproba studiul de fezabilitate pentru centura metropolitană în ședința de joi, 4 august 2022. Ulterior, proiectul va fi aprobat în consiliile locale din Florești, Apahida, Baciu, Gilău și Cluj-Napoca, pentru ca mai apoi să jungă pe masa Guvernului. 

Proiectul prevede construirea de drumuri noi cu cel puțin 4 benzi sau lărgirea drumului existent. Prima etapă cuprinde 65 km de centură și de drumuri de legătură, dintre care TR35 are 41 km, iar a doua, drumuri de legătură de 30 km, dintre care Apahida - 2,2 km, Florești - 7 km și Cluj-Napoca – 21 km. 

Centura metropolitană va începe din Gilău, de la nodul Autostrăzii Transilvania, traversând zona de nord a comunelor Floreşti şi Gilău şi municipiul Cluj-Napoca, până la Apahida, unde va face joncţiunea cu Centura Vâlcele - Apahida. O bună parte a investiției va fi asigurată din fonduri europene.

Comenteaza