Plombe pe o treime din gropile VIP: străzile ce intră în reparaţii

Plombe pe o treime din gropile VIP: străzile ce intră în reparaţii
Administraţia a anunţat că va începe programele de întreţinere a arterelor din oraş, de refacere a aleilor din patru cartiere a oraşului, dar şi de asfaltare a curţilor şcolilor.

Lista vizuală întocmită de consilierii PNL Cluj a fost luată în calcul de Direcţia tehnică la programul de plombare. Primarul Emil Boc a declarat că oricum administraţia se ocupa de plombarea gropilor apărute în oraş pe arterele principale, însă a semnalat că două treimi din acestea sunt în sarcina companiilor de utilităţi.

În 25-26 februarie, cu organizaţiile de cartier, consilierii locali ai PNL au făcut un inventar special pe arterele principale din oraş. Au numărat şi au fotografiat gropi, peste 400. În planul vizual al gropilor apar străzile A. Vlaicu, Alecsandri, Slănic, A.V. Voievod, Avram Iancu, Bariţiu, Ferdinand, 1 Decembrie, Bobâlnei, Bucium, Bucureşti, Bună Ziua, Calea Baciului, Calea Floreşti, Calea Mănăştur, Câmpului, Ciocârliei, Clinicilor, C. Brâncuşi, C. Coposu, Croitorilor, Donath, Emil Isac, Racoviţă, Eminescu, Eroilor, Fabricii, Fagului, Frunzişului, G. Bruno, Gorunului, Gruia, Hasdeu, Haţieganu, Horea, I.L. Caragiale, Splaiul Independenţei, I. Creangă, Observatorului, Card. Iuliu Hossu, Iuliu Moldovan, Izlazului, Maramureşului, Marinescu, Mirăslău, Moţilor, Memorandumului, N. Titulescu, Paris, Pasteur, pod Garibaldi, pod Calvaria, pod Gară, Primăverii, Piaţa Cipariu, Piaţa Gării, Piaţa Mihai Viteazu, Scorţarilor, Septimiu Albini, Tăietura Turcului, Teleroman, T. Mihali, Trotuşului, Unirii, Venus, etc.

Edilul Emil Boc a declarat că, oricum, primăria avea în atenţia întreţinerea arterelor principale din oraş. "Orice sesizare este binevenită. Indiferent dacă primeam sau nu o sesizare de la consilieri, lucrările de întreţinere se derulau. Două treimi din gropi sunt oricum la deţinătorii de utilităţi publice, majoritatea la cei de la gaz, care sunt obligaţi să se ocupe de acestea, iar noi ne vom asigura că o vor face", a spus primarul.

Consilierii locali PNL au mai cerut demisia de onoare a directorului tehnic al primărie. Acesta nu a fost pusă în discuţie, având în vedere că vremea a ţinut în loc asfaltările şi, mai mult, companiile de utilităţi sunt vinovate pentru mare parte dintre gropile apărute în oraş.

În schimb, Emil Boc a anunţat că primăria a reluat modernizările străzilor din oraş. În prezent, sunt în modernizare arterele Răsăritului (plus alei adiacente), Cosminului, Gh. Doja, Al. V. Voievod - zona nemodernizată, Brateş, Fântânele - alei adiacente, sens giratoriu 1 Mai, Lacul Roşu-alei. "De săptămâna următoare intrăm în patru cartiere cu lucrări de întreţinere alei, având în vedere sesizările pe care le-am primi de la cetăţeni, în Mănăştur, Mărăşti, Zorilor şi Gheorgheni", a afirmat primarul. Pe lista lucrărilor de modernizare sunt alte 23 de artere, din care pentru opt există deja autorizaţia de construire. "Sperăm să rezolvăm şi problemele de pe Măceşului şi Mozart anul acesta", a adăugat Boc.

Tot în această primăvară, administraţia locală va asfalta aleile şi curţile şcolilor. În acest sens au fost alocaţi 4 milioane de lei. Pe listă sunt nouă unităţi şcolare, printre care Liceul de Muzică, Liceul Bălcescu sau Şcoala Liviu Rebreanu. Dacă vor mai rămâne fonduri, vor fi efectuate modernizări şi la alte şcoli clujene.

De lucrările de modernizare şi întreţinere se vor ocupa societăţile Diferit şi Kiat Grup, aflate în contract cu primăria. Pentru lucrările de întreţinere şi modernizare efectuate în primele şapte luni ale lui 2012, consorţiul de firme a încasat de la primărie, conform informaţiilor furnizate de municipalitate pentru ZIUA de CLUJ, 29,8 milioane de lei, din care pentru lucrările de investiţii s-au achitat 22,4 milioane de lei, iar pentru cele de reparaţii, 7,4 milioane de lei.

Potrivit Biroului mass media al primăriei, în 2011 consorţiul a încasat peste 73,6 milioane de lei, din care partea de întreţinere a totalizat peste 44,2 milioane de lei, iar restul l-au reprezentat lucrările de modernizare.

Comenteaza