Plătesc amenzi din cerşit VIDEO

Plătesc amenzi din cerşit VIDEO
De la începutul anului 2013 şi până în prezent, Poliţia Locală a aplicat peste 300 de amenzi oamenilor care cer bani pe străzile Clujului. Pentru a putea fi mai eficienţi, poliţiştii le solicită clujenilor să raporteze, la un număr de telefon cu apel gratuit, orice caz de cerşetorie pe are îl întâlnesc.

Un număr de 308 amenzi au fost aplicate oamenilor străzii, fără un domiciliu stabil, dar şi celor care consumă alcool în spaţiul public.

"Peste 300 de amenzi au fost aplicate persoanelor caree nu au domiciliu stabil, Circa 200 de amenzi au fost aplicate pentru cerşetorie, alte circa 20 pentru tulburarea ordinii publice, iar diferenţa fiind aplicată pentru consumarea băuturilor alcoolice în spaţii publice", spune purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu.

Oamenii sunt sfătuiţi să raporteze cazurile de cerşetorie, la telefonul primarului. "Este foarte important, pentru a eficientiza munca Poliţiei Locale, să sesiseze toate cazurile de cerşetorie, la numărul 0264 984, numărul primarului".

Clujenii sunt nemultumiti de numărul mare de oameni ai străzii existenţi în oraş. Vezi ce spun câţiva dintre aceştia, în materialul video

Persoanele care cerşesc fără a suferi de un handicap fizic, sunt amendate în baza legii 61, cu amenzi cuprinse între 100 şi 500 de lei, iar cerşetorii care au diferite deficienţe fizice sunt amendaţi în baza unei Hotărâri de Consiliu Local cu amenzi între 50 şi 100 de lei.

Reporter: Anca Baciu
Imagine: Florin Dan

 

Comenteaza