Plata abonamentelor de parcare online, din 2016

Plata abonamentelor de parcare online, din 2016
Autorităţile locale se pregătesc să le uşureze viaţa proprietarilor de autoturisme, prin implementarea unui sistem online de plată a parcărilor.

În prezent la nivelul Serviciului Strategii de Informatizare din cadrul Primăriei Cluj-Napoca se află în lucru un proiect care să permită şoferilor să achite online contravaloarea abonamentelor de parcare, care ar putea deveni funcţional începând cu anul 2016. 

"În momentul în care proiectul va fi finalizat, după testarea acestuia îl vom aplica în primă fază pentru cetăţenii din Cluj-Napoca, urmând ca acesta să fie extins şi pentru proprietarii de autoturisme din alte localităţi", au precizat reprezentanţii primăriei.

Informaţiile vin ca răspuns la o solicitare trimisă de liberalul Ioan Bîldea la începutul săptămânii trecute, prin intermediul căreia cerea implementarea unui sistem informatic de vizualizare și gestionare online a locurilor de parcare aflate pe domeniul public care se închiriază cu abonament lunar sau anual. 

Reacţia primită nu l-a mulţumit însă pe consilierul local, care consideră că eforturile depuse de autorităţile locale pentru a rezolva, într-o mică măsură, stringenta problemă a locurilor de parcare este insuficientă.

"Se intenţionează introducerea doar a plăţii online a parcărilor. Insuficient după părerea mea. Nu văd niciun motiv pentru care nu ar implementa o soluţie online completă ce ar scuti clujenii de timp pierdut pe la ghişeele primăriei", a afirmat el într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook. 

Soluţia propusă de Bîldea prevede ca orice locuitor al orașului să poată consulta în timp real ce locuri de parcare sunt libere în zona lui de interes şi să poată solicita sau prelungi abonamentul completând un formular standardizat și atașând documentele necesare.

Comenteaza