Planuri pentru redresarea fabricii Clujana

Planuri pentru redresarea fabricii Clujana
Chiar dacă este vorba despre cheltuieli suplimentare, noile angajări propuse de conducerea producătorului de încălţăminte au fost aprobate luni în Consiliul Judeţean.

Consilierii PDL au propus ca salariile membrilor Consiliului de Administraţie (CA) să scadă de la 500 la 250 de lei, iar şeful judeţului, Horea Uioreanu, a susţinut iniţiativa. Actuala conducere a societăţii face demersuri pentru a-l acţiona în instanţă pe Radu Ţărmure, cel care a condus Clujana între octombrie 2010 şi martie 2012.

Situaţia fabricii Clujana s-ar putea îmbunătăţi dacă actualele contracte vor fi menţinute şi pe viitor, au apreciat liderii Consiliului Judeţean (CJ). În cadrul şedinţei extraordinare de ieri a fost aprobată propunerea de suplimentare a numărului de angajaţi de la 220 la 300, având în vedere volumul de producţie prevăzut de de noile contracte care s-au încheiat recent. Această creştere a producţiei nu conduce automat la o redresare a fabricii, având în vedere că societatea mai are datorii de milioane de euro către stat şi prejudicii de recuperat, au atras atenţia reprezentanţii PDL.

Aceştia au cerut ca măcar indemnizaţiile membrilor CA să fie diminuate, de la 500 la 250 de lei. Propunerea a fost agreată de preşedintele CJ, fiind aprobată şi de plen. La schimb, conducerea Clujana s-a angajat să menţină contractele actuale şi chiar să mai semneze altele noi. De asemenea, se fac demersuri pentru recuperarea unor prejudicii. Astfel, Radu Ţărmure, cel care a condus Clujana, va fi dat în judecată pentru consum de combustibil în mod nejustificat. Se presupune că acesta şi-ar fi alimentat fără temei maşina de serviciu între octombrie 2010 şi martie 2012. În total, acţionarii cer de la fostul director o sumă de peste 23.600 de lei.

Un audit al Curţii de Conturi încheiat în 20 august 2012 arată că societatea le-a acordat directorilor generali şi membrilor CA salarii şi indemnizaţii în cuantum mai mare decât cele prevăzut în lege. Raportul arată şi că Ţărmure a ridicat din casieria unităţii, cât timp a fost director, peste 111.000 de lei, sumă din care a reuşit să restituie doar 95.000 de lei. Pentru că şi această sumă a fost restituită cu întârziere - potrivit raportului de audit - Curtea de Conturi a procedat la calcularea unor penalităţi de întârziere în cuantum de 121.443 lei.

 

Etichete
Comenteaza