Planuri pentru noi parcuri industriale

Planuri pentru noi parcuri industriale
În 2013, Consiliul Judeţean va extinde reţeaua de parcuri industriale. Directorul societăţii Tetarom, care administrează aceste parcuri, a arătat că anul acesta ar urma să se pună bazele proiectului din comuna Feleacu. Infrastructura parcului va fi finanţată din fonduri europene. În schimb, Consiliul Judeţean trebuie să asigure cheltuielile pentru amenjarea şantierului şi să semneze un contract de asociere cu administraţia comunei, în vederea eliberării titlului de parc industrial.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, a anunţat că zilele acestea se va semna contractul de finanţare pentru extinderea parcului industrial de pe Tăietura Turcului, cu 167.000 de metri pătraţi. „Se va crea infrastructura necesară în zona dinspre comuna Baciu, urmând să putem atrage noi investitori", a comentat Uioreanu. El a precizat că nu exclude posibilitatea realizării celui de-al cincilea parc industrial în zona Câmpia Turzii, însă este de părere că locaţia oferită de comuna Luna nu este cea mai potrivită. „Ştiu că există un protocol semnat între Consiliul Judeţean şi comuna Luna pentru realizarea unui parc industrial, dar terenul vizat nu este racordat la utilităţi şi mai este şi inundabil. Sunt de acord că trebuie să găsim soluţii economice pentru dezvoltarea zonei Câmpia Turzii şi vom face ce putem în sensul acesta, dar trebui luate în considerare alte locaţii", a comentat Uioreanu.

Surse din Consiliul Judeţean au informat, pentru ZIUA de CLUJ, că s-ar fi găsit un teren de peste 100 ha în zona combinatului din Câmpia Turzii, care ar putea fi utilizat pentru dezvoltarea unui nou parc industrial, însă trebuie să-i fie clarificată situaţia juridică. Până când se va găsi o soluţie pentru zona Câmpia Turzii, Consiliul Judeţean are obligaţia să implementeze un nou proiect cu finanţare europeană, ce vizează construirea parcului industrial din Feleacu.

Dircetorul Tetarom, Viorel Găvrea, a subliniat că proiectul a fost deja aprobat şi că urmează să vină şi finanţarea. Între timp, Consiliul Judeţean va trebui să asigure costurile pentru şantier. „Noi nu vom avea venituri de abia după ce vom începe să implementăm proiectul. Până atunci, avem nevoie de fonduri pentru a amenaja şantierul", a subliniat Găvrea. O altă sarcină pe care o are Consiliul Judeţean este aceea de a semna cât mai repede un contract de asociere cu administraţia locală Feleacu, în vederea eliberării titlului de parc industrial de către Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei.

 

Comenteaza