Planner plin. Ce evenimente găzduieşte în 2015 cea mai mare sală multifuncţională din România

Planner plin. Ce evenimente găzduieşte în 2015 cea mai mare sală multifuncţională din România
Zeci de evenimente se înghesuie, scrise cu roşu, în agenda directorului Sălii Polivalente din Cluj. De la baschet şi handbal la gaming şi concerte.

Anul abia a început, iar plannerul Sălii Polivalente este deja încărcat. Evenimente sportive şi spectacole, târguri de joburi, conferinţe şi concursuri de gaming s-au înghesuit cu zecile în agenda conducerii sălii. Luni dimineaţa, conducătorii sălii încercau să strecoare printre manifestări şi una organizată, pentru copii şi old-boys, de Fundaţia Primăvara Clujeană. „Se poate în seara de 23 ianuarie. În acel weekend joacă în deplasare şi echipa de baschet masculin, şi cea de handbal feminin", propune Aurora Dragoş, fosta mare baschetbalistă a Clujului, acum aflată în conducerea Polivalentei.

„Vrem o finală la baschet"

„Sala a fost construită în special pentru sport, de aceea îmi doresc cât mai multe evenimente dedicate sportului. Speranţa mea este că vom găzdui finala campionatului de baschet. Lucrurile s-au schimbat mult la echipă, după venirea antrenorului Marcel Ţenter, şi am încredere că ”U” BT va juca anul acesta cu trofeul pe masă", a spus directorul sălii, fostul fotbalist al lui „U" Constantin Răduţă.

Pe lângă meciurile echipelor „U" BT şi „U" Alexandrion, amatorii de sport vor avea parte de o gală de box profesionist, un open internaţional de judo şi, aproape sigur, de Trofeul Carpaţi la handbal feminin. Întors la Cluj, turneul ar urma să aibă printre invitate chiar campioana mondială, Brazilia. Turneul a fost deja anunţat de preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu. „Am păstrat sala liberă între 19 şi 21 martie, pentru Trofeul Carpaţi, dar contractul cu FRH nu s-a semnat încă", a spus Cristina Petrovici, coordonator de relaţii publice la Sala Polivalentă.

Gaming profesionist, în cadrul CET 2015

Clujul este în 2015 Capitală Europeană a Tineretului (CET), iar Polivalenta nu putea fi ocolită de evenimente dedicate acestui moment. În octombrie, aici se va organiza DreamHack, competiţia supremă în gaming-ul profesionist din România.

Pentru mulţi împătimiţi ai jocurilor pe calculator înseamnă o oportunitate uriaşă care le oferă şansa să îşi testeze limitele într-un concurs dotat cu premii de zeci de mii de dolari şi să-i cunoască pe cei mai bine cotaţi jucatori din lume.

Tot sub umbrela CET 2015 se vor organiza în cea mai mare sală multifuncţională din ţară festivalurile Cluj Never Sleeps şi All City.

Iată câteva dintre evenimentele anului 2015, la Sala Polivalentă:
21 februarie - gală box profesionist
27 februarie-1 martie - târg de vacanţe
27 februarie-1 martie - Beauty Forum
17 martie - târg universităţi RIUF
19-21 martie - Trofeul Carpaţi handbal feminin
28 martie - Eveniment Electric Castle
1-2 mai - Conferinţă organizata de Fundaţia Peniel
30-31 mai - open internaţional de judo
4-7 iunie - festivalul IT Dot Fair
9-13 iunie - Saly Lamond - campionat de baschet pentru persoanele cu dizabilităţi
19-21 iunie - Cluj Never Sleeps
4 iulie - absolvire Facultatea de Drept, UBB
27 iulie-3 august - All City Festival
23-25 octombrie - DreamHack, concurs de gaming
7-8 noiembrie - Concurs de dans sportiv, Crystal Top Dance

Sala Polivalentă a fost construită pe baza unei investiţii totale de 70 de milioane de lei, fără TVA, cu scopul de a găzdui competiţii sportive naţionale şi internaţionale, congrese şi concerte. Noul obiectiv al Clujului este administrat de o societate comercială înfiinţată după modelul societăţii Cluj Arena, care gestionează stadionul din vecinătate.

Sala are 7.070 de locuri pe scaune pentru competiţii sportive şi 10.000 de locuri pentru concerte şi evenemimente culturale. De asemenea, dispune de anexe sportive şi tehnice, restaurant, spaţii comerciale închiriabile şi un parking pe un nivel, care poate găzdui peste 440 de maşini.

Sala pentru toţi

În paralel cu evenimentele de marcă, este interesant că în Polivalentă este loc pentru toţi. Sala secundară este plină zilnic de pasionaţi de sport. „După-amiază avem antrenament de baschet, de handbal, iar seara se joacă fotbal. Primim cereri de la grupuri de amatori, mai ales în perioada aceasta, când e mai frig afară", dezvăluie Constantin Răduţă. Acesta a explicat că preţurile pentru amatori sunt reduse, cam la nivelul închirierii unui teren cu gazon artificial, adică 100 de lei.

 

Comenteaza