Pista de biciclete de la poalele Munților Apuseni va fi prelungită! Anunțul primarului din Huedin

Pista de biciclete de la poalele Munților Apuseni va fi prelungită! Anunțul primarului din Huedin
| Foto: Facebook.com/claudiu.salanta.1

O veche cale ferată din județul Cluj a fost transformată într-o pistă de biciclete care va lega trei comunități: Huedin, Sâncraiu și Călățele. Deocamdată, doar traseul de pe raza comunei Sâncraiu este finalizat.

Inaugurarea pistei de la Sâncraiu a avut loc în urmă cu două săptămâni. Mircea Moroșan, primarul din Huedin, a anunțat că, la anul, pista va fi construită și pe teritoriul localității Huedin, până în Călățele.

„S-au finalizat proiectul tehnic, avizele, pentru pista de biciclete, urmând ca săptămâna viitoare să încercăm să o scoatem la licitație. Referitor la poveștile cu pista de biciclete, vreau să vă spun diferența dintre noi, Sâncraiu și Călățele.

Acest proiect a fost un proiect comun la început, toată lumea a știut că este 14 km de pistă Huedin – Călățele dar acum doi ani, când a căzut guvernul PSD, liderii UDMR au negociat niște bani pentru primarii lor, printre acești primari fiind și primăria din Sâncraiu.

Ei au primit atunci, acum doi ani, finanțarea pentru pista de biciclete. Noi și Călățele nu am primit-o, am așteptat un an să vedem dacă este un proiect comun sau nu, sau fiecare îl face cum poate. Se pare că nu s-a putut și atunci noi am decis anul acesta la început să prindem în buget banii care revin UAT Huedin pentru finalizarea pistei.

Călățele nu au avut, noi suntem în decalaj cu un an față de ei, care au primit bani acum doi ani. Suntem în faza de licitație și o vom face dar cu un pic de întârziere. Călățele nu au bani, ei probabil că vor depune un proiect european anul viitor și va fi decalat față de Huedin cu încă un an. Până la urmă se va face, noi sperăm că în primăvară sau vara viitoare să fie finalizată și porțiunea Huedin – Sâncraiu” a transmis edilul din Huedin, potrivit apuseni.info.

Comenteaza