"Pietonala" Andrei Şaguna e aproape gata. Vezi cum arată FOTO / VIDEO

Lucrările la "pietonala" Andrei Şaguna, din centrul Clujului, vor fi terminate în cel mult câteva zile, după cum spun reprezentanţii constructorului Concefa SA Sibiu.

"Mai sunt lucrări care vor dura doar câteva zile", a spus un reprezentant al constructorului.

Lucrările care au mai rămas de executat la "pietonală" sunt montarea unei duzine de bănci pentru pietoni, pavarea unui colţ de un metru pătrat la intersecţia cu strada David Ferenc şi asfaltarea unei porţiuni dintre cele două tronsoane ale "pietonalei", despărţite de strada David Ferenc. De precizat că tronsonul dintre această din urmă stradă şi Cuza Vodă va fi destinat doar pietonilor şi riveranilor, iar în acest sens a fost montat un stâlp mobil la a cărui cheie au acces doar locuitorii din zonă şi serviciile de urgenţă. În schimb, pe tronsonul dintre strada David Ferenc şi Regele Ferdinand automobilele vor putea circula în voie.

Amintit, întrebat recent despre situaţia în care accesul maşinilor este permis pe "pietonală", arhitectul Eugen Pănescu, cel care a proiectat pietonala Eroilor, spune că situaţia nu e una ieşită din comun. "E un spaţiu comun pe care pietonii îl împart cu maşinile, la o viteză rezonabilă. Şi în cvartalul de sud al centrului (zona străzii Potaissa-n.red.) e la fel, eu circul mult pe acolo şi nu am auzit niciun accident, dovadă că acest sistem funcţionează", a declarat recent Pănescu, adăugând că traficul auto nu va putea niciodată interzis în totalitate pe Andrei Şaguna.

Comenteaza