Peste o jumătate de milion de lei pentru Eurovision

Peste o jumătate de milion de lei pentru Eurovision
Clujul dă 550.000 de lei în calitate de co-organizator al selecției naționale a Eurovision 2018.

Clujul va găzdui selecția finală națională a Eurovision 2018. Consiliul Local Cluj-Napoca s-a angajat miercuri să își asume cheltuielile de co-organizator, în parteneriat cu Televiziunea Română. Competiția muzicală ar urma să primească o finanţare de 550.000 de lei de la bugetul local.

Consilierii locali au aprobat în unanimitate informarea despre costurile pe care le presupune co-organizarea selecției finale naționale. Suma de 550.000 de lei urmează să fie cuprinsă în bugetul municipiului pentru anul viitor.

"Ne bucurăm că avem sala modernizată și liberă, așa încât să putem organiza concursul Eurovision, care este un eveniment de marcă și care consolidează statutul Clujului de capital a manifestărilor sportive și artistice", a spus Emil Boc, primarul Clujului.

Eurovision 2018 este unul dintre evenimentele din cadrul Cluj 100. Orașul a pregătit numeroase manifestări care să celebreze centenarul Marii Uniri.

"În februarie va avea loc selecția finală națională a Eurovision și, desigur, Sala Polivalentă este locul ideal de desfășurare. Anul viitor, vom avea evenimente unul și unul, atât cultural-artistice, cât și sportive", a afirmat Ionuț Rusu, directorul general al Sălii Polivalente.

Anul viitor, competiţia muzicală internațională va avea loc în Portugalia, organizatorii urmând să stabilească oraşul în care se va desfăşura evenimentul. Până în acest moment, 18 ţări şi-au exprimat intenţia de a participa, iar România se află printre acestea.

Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de reprezentantul Portugaliei, Salvador Sobral, cu piesa „Amar Pelos Dois". Reprezentanţii noştri, Ilinca, originară din Cluj, şi Alex Florea, au obţinut poziţia a şaptea, cu un total de 282 de puncte.

România a participat la Concursul Muzical Eurovision de 18 ori, debutând în concursul din 1994, plasându-se pe locul 3 de două ori și anume în 2005 cu Luminița Anghel și Sistem și în 2010 cu Paula Seling și Ovidiu Cernăuțeanu.

 

Etichete
Comenteaza