Video Peste 93% din drumurile județene din Cluj sunt asfaltate. Tișe: „Mă bucur că am ajuns cu asfalt în zone în care oamenii n-au visat vreodată”

Peste 93% din drumurile județene din Cluj sunt asfaltate. Tișe: „Mă bucur că am ajuns cu asfalt în zone în care oamenii n-au visat vreodată”
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Distanța drumurilor reabilitate în județul Cluj este aproximativ egală cu distanța de la Cluj la Munchen, spune liderul forului administrativ județean.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a vorbit, la ZIUA LIVE, despre importanța întreținerii și modernizării drumurilor județene.

Reabilitarea drumurilor județene este un subiect drag mie. De la revoluție încoace s-a tot discutat despre drumurile județene. În urmă cu 4 ani am luat un angajament și am promis oamenilor că ne vom apropia de reabilitarea celor 1.230 de km de drumuri pe care le avem ca și drumuri de bază. Între timp noi am mai luat și de la comune câteva drumuri unde am vrut să-i ajutăm pe primari.

Cam 1.230 de km de drumuri județene are județul Cluj. În urmă cu 4 ani am spus oamenilor că, în acest mandat, ne vom apropia de 100% și acest lucru se întâmplă. Este o statistică reală. Aceste drumuri se pot vedea. Au mai rămas doar vreo 90 de km de drum care nu au asfalt. Asta înseamnă doar vreo 7%. Deci 93% din drumurile județului sunt cu asfalt.

Mă bucur că am ajuns cu asfalt în zone în care oamenii n-au visat vreodată că vom putea face asta. Una peste alta, putem spune că în materia drumurilor județene am avut rezultate bune în acești ani. La finalul acestui an sper să ne apropiem de 100% cu drumurile asfaltate. Distanța drumurilor reabilitate în județ este aceeași cu cea de la Cluj la Munchen”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Alin Tișe.

În urmă cu două zile, Consiliul Județean Cluj a dat în funcțiune Drumul Băișorii, respectiv drumul județean DJ 107M Luna de Sus – Vlaha – Săvădisla – Lita – Liteni – Săcel – Băișoara – Iara – Surduc – Buru - limită cu județul Alba, în urma modernizării și reabilitării acestuia.

Într-adevăr, zilele trecute am finalizat drumul de la Săvădisla, Luna de Sus, Iara, Buru, până la limita cu județul Alba. Este un drum de aprox 42 de km. Este primul drum județean care are o îmbrăcăminte asfaltică modernă stabilizată cu fibre la stratul de uzură. Am realizat 16 poduri pe acest drum și peste 28.000 de metri liniari de șanțuri, rigole de beton. De asemenea, aproape 1.000 de accese în proprietățile oamenilor în comunele pe unde trece drumul.

Acest drum vine ca și final, să spunem, în materia acestor drumuri din zona montană. După ce am reușit anul trecut și anul acesta să terminăm drumul Tarniței. Totodată, am finalizat și drumul de la Valea Drăganului până sus la Lacul Floroiu și limita cu județul Bihor. Este un drum spectaculos. Nu în ultimul rând, drumul de la Mănăstireni și drumul Bistriței, cel mai lung dintre acestea”, a mai spus Tișe.

De unde vin banii pentru modernizarea drumurilor

„Toate drumurile despre care am vorbit au o parte finanțare europeană și o parte finanțare din banii județului, prim emisiunea de obligațiuni și creditele pe care le-am luat. Valoarea acestor drumuri a fost atât de mare, încât forul județean nu a reușit să finanțeze din bugetul propriu partea de cofinanțare. Am fost nevoiți, pentru a nu pierde finanțarea uriașă pe care am obținut-o, să găsim resurse alternative”, a explicat șeful CJ Cluj.

Comenteaza