Peste 3.000 de oameni din sectorul cultural clujean, afectați de anularea evenimentelor

Peste 3.000 de oameni din sectorul cultural clujean, afectați de anularea evenimentelor
| Foto: TIFF

Primarul Emil Boc spune că sectorul cultural clujean are mare nevoie de sprijin în această perioadă, deoarece mii de oameni care lucrează în acest domeniu au fost afectați în ultimele luni.

”La Cluj în sectorul cultural peste 3000 de oameni cu carte de muncă au fost afectați de blocarea evenimentelor. În ședința consiliului local de ieri am dat drumul la finanțări pentru ca acest sector să se relanseze treptat, să se organizeze evenimentele mai mici cu respectarea regulilor de protecție. E foarte important acest sector, nu trebuie privit ca o cenușăreasă, sunt evemnimente care au creat brandul Clujului”, a precizat primarul la Napoca FM.

În ședința de ieri zeci de asociații și fundații culturale din oraș au primit bani de la bugetul local pentru a putea organiza evenimente în perioada imediat următoare. Cea mai mare finanțare a mers către TIFF, care va organiza o ediție mai restrânsă a festivalului, în toamnă.

Primarul dă sigurări că nici sectorul sportiv nu va fi uitat. ”Pentru partea sportivă avem programată o dezbatere publică sătpămâna viitoare referitor la ce nevoi sunt pentru acest sector după pandemie și în limita resurselor financiare pe care le avem sigur vom sprijini cluburile sportive ca în fiecare an. Am spus și repet nu vom opri finanțarea la sport, cultură, sănătate. Chiar dacă de exemplu am renunțat la Zilele Clujului și am dat acei bani la sănătate, celalalte părți din oraș trebuie să meargă mai departe”, a spus Emil Boc.

Comenteaza