Peste 2.600 de garaje de cariter, demolate in Cluj. Ce se aude de park and ride sau parkingul modular

Peste 2.600 de garaje de cariter, demolate in Cluj. Ce se aude de park and ride sau parkingul modular

O treime din garajele de cartier au fost demolate in oras. Pakingul modular si cele de tip park and ride intarzie sa apara.

''Aveam 10.000 de garaje, am reusit sa demolam peste 2.600 in toate cartierele orasului. Peste 875 de garaje pentru septembrie, proprietarii au fost somati pentru demolarea lor. Acolo unde demolam garaje, refacem strazile din jur, facem spatii verzi si tinem cont de programul de bugetare participativa si plantam si copaci. La 1000 de garaje demolate, castiga 200 de noi locuri de parcare in plus'', a declarat Dan Tarcea.

In ceea ce priveste park and ride-urile, viceprimarul spune ca cel din zona aeroportului, care tine de Consiliul Judetean, va primi finantare in 2022, cand va porni licitatia de proiectare si executie. ''In zona Floresti, parcarea de la VIVO functioneaza acum ca un veritabil park and ride. Din pacate, noi vroiam sa facem un astfel de parking in zona Bucium, dar pe acolo cere centura, am mai avut o discutie cu USAMV pentru zona Bila, inca nu am gasit nicio solutie, e un parteneriat in trei, avem un mic blocaj'', a mai spus Tarcea.

Viceprimarul Clujului a mai vorbit si despre parkingurile modulare: ''S-a facut un PUZ de regenerare urbana, dar firma care a castigat licitatia nu a putut sa ne predea PUZ-ul la calitatea solicitata, am reziliat contractul, in aceasta saptaman s-a eliberat certificatul de urbanism pentru un nou PUZ, pe o suprafata mai mica, care sa includa si parkingul pe structura metalica de pe Rebreanu. Reluam procedurile''.

 

Comenteaza