Video Peste 200 de milioane de euro pentru Cluj. 14 proiecte în implementare, alte 25 în stadiu de evaluare

Peste 200 de milioane de euro pentru Cluj. 14 proiecte în implementare, alte 25 în stadiu de evaluare

Primăria Cluj-Napoca a contractat circa 109 milioane de euro fonduri europene, sumă care acoperă 14 cereri de finanțare, printre care achiziționarea de troleibuze și tramvaie noi sau decontarea lucrărilor pentru pietonalizarea unui segment din Piața Unirii. 

"La ora actuală, avem 14 proiecte cu contracte de finanțare europeană semnate, în valoare de 109 milioane de euro. Acestea au trecut de toate etapele, sunt în implementare, dacă ne gândim la autobuze electrice, la tramvaie, la troleibuze, la Piața Unirii", a declarat edilul Clujului, Emil Boc, în cadrul matinalului Realitatea FM Cluj.

Boc a anunțat că orașul mai are alte 25 de cereri de finanțare depuse, în valoare de 110 milioane de euro, cereri aflate în faza de evaluare. De asemenea, anul acesta vor fi depuse alte două proiecte, ce însumează peste 10 milioane de euro, banii urmând să fie folosiţi pentru pietonalizarea străzii Mihail Kogălniceanu și modernizarea zonei adiacente. "Avem 25 de proiecte, în valoare de 110 milioane de euro, care se află în faza de evaluare. Deci, sunt 219 milioane de euro din proiecte semnate sau depuse. Mai avem 2 proiecte, în valoare de 10 milioane de euro, care urmează să fie depuse; mă refer aici la strada Mihail Kogălniceanu, ca unul dintre proiectele care urmează să fie pregătit în perioada urmatoare și să fie depus", a explicat edilul Clujului.

CITEȘTE ȘI Cum va arăta strada Kogălniceanu

 

 

Comenteaza