Peste 2 milioane de euro de la primăria Cluj-Napoca pentru sport. Cei mai mulți bani merg către „U” Cluj

Peste 2 milioane de euro de la primăria Cluj-Napoca pentru sport. Cei mai mulți bani merg către „U” Cluj
| Foto: Facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni

În ședința extraordinară a Consiliului Local, din 12 aprilie 2022, vor fi supuse aprobării proiecte în vederea susținerii activităților sportive în Cluj-Napoca Vor fi finanțate 39 de activități/acțiuni, în valoare de peste 2 milioane de euro.

Potrivit edilului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, FC Universitatea Cluj va primi aproximativ 800.000 de euro anul acesta, iar echipa de baschet U-BT Cluj-Napoca în jur de 300.000 de euro.

„Cluj-Napoca, Oraș European al Sportului: Peste 2 milioane de euro sprijin pentru structurile sportive. Universitatea Cluj primește cea mai mare finanțare.

În Ședința extraordinară a Consiliului local din 12 aprilie 2022 vor fi supuse aprobării proiecte în vederea susținerii activităților sportive în orașul nostru. Vor fi finanțate 39 de activități/acțiuni, în valoare de peste 2 milioane de euro (10.450.000 lei).

Chiar dacă bugetul municipiului a crescut în acest an doar cu 1,13%, suma alocată de la bugetul local pentru structuri sportive a crescut. De altfel, primăria a continuat să susțină activitățile sportive și pe timpul pandemiei.

Anul acesta, FC Universitatea Cluj primește o finanțare de 800.000 euro (4.000.000 lei) ca formă de sprijin pentru lupta spre accederea în Liga 1. De asemenea, echipa de baschet U-BT Cluj-Napoca primește 300.000 euro (1.500.000 lei), după performanțele excepționale din ultimele sezoane. FC U Olimpia Cluj, campioana României la fotbal feminin, primește finanțare de la bugetul local.

De asemenea, vor fi finanțate o serie de cluburi sportive cu performanțe foarte bune în competițiile interne și internaționale din variate ramuri sportive: tenis de masă, scrimă, atletism, karate, judo, raliu ș.a.

Pe lângă finanțările oferite structurilor sportive, primăria investește constant în infrastructura sportivă dedicată sportului de masă. Anul acesta se finalizează Baza sportivă „La Terenuri”, care se adaugă Complexului Sportiv Gheorgheni. Mai mult decât atât, în fiecare an, municipalitatea extinde și dotează spațiile de recreere existente cu aparate de fitness.”, a transmis primarul Clujului.

Comenteaza