Pe modelul Alin Tișe, primarul Pivariu i-a pus la punct pe consilierii USR: „Asta este o gargară ieftină!”

Pe modelul Alin Tișe, primarul Pivariu i-a pus la punct pe consilierii USR: „Asta este o gargară ieftină!”

Din toamna anului 2020, ședințele de Consiliu Local de la Florești care s-au terminat fără înțepături între USR și coaliția PNL-UDMR se pot număra pe degetele de la o mână. Miercuri s-a văzut din nou că cele două tabere nu se au deloc la inimă.

După ce, în urmă cu o zi, scandalul a fost cât casa la o ședință a Consiliului Județean (CJ) Cluj, unde protagoniștii au fost liderul CJ Cluj, Alin Tișe, și câțiva consilieri județeni ai USR, de această dată a venit rândul Floreștiului.

Consiliul Local (CL) Florești a fost convocat de edilul Bogdan Pivariu, miercuri dimineață, pentru o ședință extraordinară în care urmau să se dezbată și să se voteze două proiecte de hotărâri privind acordarea de finanțări nerambursabile activităților non profit pe zona de Sport și Cultură.

Consilierul USR Dan Dehenes a atras atenția că la Florești lucrurile s-ar fi mișcat mult mai greu decât la Cluj-Napoca, existând întârzieri din acest punct de vedere.

„Acest proces administrativ este foarte important, fonduri alocate culturii și sportului. Acest proces este destul de elaborios, se întinde pe cel puțin trei luni. La Cluj-Napoca lucrurile s-au întâmplat mult mai devreme. La noi am înțeles că, datorită unor probleme ale directorului Direcției Economice din cadrul primăriei Florești, am întârziat procesul cu aproximativ o lună.

Mă așteptam ca astăzi să primesc răspuns de la dvs. (Primarul Pivariu - n.red.) că am făcut această ședință de îndată pentru că suntem în întârziere și pentru că săptămâna viitoare începe TIFF-ul, iar oamenii aceia nu și-au primit încă banii. Așteptam de la dumneavoastră o explicație transparentă”, a afirmat Dan Dehenes.

Edilul Bogdan Pivariu a ținut să lămurească lucrurile și i-a oferit o replică „apăsată” consilierului USR.

„Domnule Dehenes, vă rog să nu-mi puneți cuvinte în gură. Ceea ce așteptați de la mine este strict problema dvs. Eu nu sunt aici să vă satisfac problemele personale. O să vreau să fac o anumită precizare: eu nu știu despre ce probleme vorbiți, dar o să vă explic. Deja începem să discutăm niște lucruri administrative pe care mie îmi faceți impresia că nu le înțelegeți sau nu doriți acest lucru.

Am făcut eforturi nenumărate să încerc o colaborare cu dvs, dar grupul USR nu vrea să înțeleagă care sunt diferențele între Consiliul Local și aparatul executiv. Eu am fost înspre colaborare mereu, dar mi se pare că intrăm deja în derizoriu cu niște virgule care sunt menite să întârzie un proces administrativ.

Încă o dată vă spun: procedura și legislația au fost respectate întocmai, iar raportat la viața culturală și educativă nu sunt deficiențe. Dacă aveți o problemă de înțelegere, ar fi bine să vă documentați. Asta este o gargară ieftină. Vă repet: nu există nicio întârziere (...) De la începutul mandatului nu ați făcut altceva decât să îngreunați un proces administrativ deja îngreunat de legislația în vigoare”, a fost replica primarului din Florești.

Până la urmă, cele două proiecte de hotărâre au fost aprobate în unanimitate de voturi. VEZI AICI ce proiecte de pe zona Culturii și Sportului au primit finanțare.

Comenteaza