Pe cea mai scurtă stradă din Cluj locuiesc doar 10 persoane

Pe cea mai scurtă stradă din Cluj locuiesc doar 10 persoane
Cea mai scurtă stradă din Cluj-Napoca e lungă cât distanţa între doi stâlpi de electricitate; aici locuiesc mai puţine persoane decât într-un etaj de bloc din cartierul Mănăştur. Are doar trei numere: Oraviţa 1, 2 şi 3.

Strada Oraviţa e foarte aproape de centrul Clujului. Paralelă cu strada Horea, este cea mai scurtă din oraş: are doar 60 m şi numai trei case au fost construite aici - toate pe o singură parte a străzii, cea dreaptă, în vreme ce pe partea stângă se întinde un zid de beton cât un stat de om.

În actele primăriei clujene, pe strada Oraviţa figurează cu domiciliul doar 10 persoane. Între locuitorii celei mai scurte străzi din Cluj se numără Petru Puiu (70 ani). Stă la casa de la numărul 3 de peste 20 de ani, ca administrator pentru proprietarii de drept ai clădirii, care locuiesc în Oradea. "E o stradă frumoasă, bună", spune Puiu.

"Îl felicit pe primarul Emil Boc că a asfaltat-o, pentru că înainte era urâtă şi plină de gunoaie". Doar trei case au fost construite pe strada Oraviţa: două la stradă şi o a treia mai retrasă, unde ajungi pe o alee. E aglomerat, însă: într-un capăt al străzii e intrarea la Clinica de Pediatrie II, iar în celălalt capăt se află intrarea secundară spre Şcoala Horea.

Ion Melnic este administratorul unei firme înfiinţate pe str. Oraviţa şi vine în fiecare zi aici, în ultimii şase ani. "E fain să lucrezi aici, doar că e o stradă aglomerată. Fiind spitalul alături, de multe ori sunt blocaje de circulaţie. E şi şcoala acolo, iar noi, cum suntem riverani, trebuie să intrăm cu maşinile în cute, de multe ori suntem blocaţi", afirmă Melnic.

Etichete
Comenteaza