Pe ce proiecte cheltuie Guvernul Orban bani la Cluj

Pe ce proiecte cheltuie Guvernul Orban bani la Cluj

Guvernul Orban a alocat, în prima săptămână de la învestire, peste 35 de milioane de euro pentru o investiție din municipiul Cluj-Napoca.

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, a declarat că Guvernul Orban a alocat deja 176 de milioane de euro pentru transformarea clădirii-ruină de pe strada Bucium în sediu pentru Academia de Muzică Cluj și urmează să aprobe și alte proiecte, blocate de o lungă perioadă de guvernele PSD, printre care și spitalul regional.

"Deja a fost deblocat un prim proiect pentru comunitatea noastră, de către Guvernul Orban. Este vorba de alocarea sumei de 176 de milioane de lei, aproximativ 35 de milioane de euro, pentru Academia de Muzică Gheorghe Dima. Este vorba de acea clădire de pe strada Bucium care este în paragină de cel puțin 15 ani. În sfârșit s-a deblocat acest proiect. A trebuit să vină un ministru PNL ca să facă acest lucru? Nu înțeleg de ce nu s-a putut face până acum. A fost primul proiect pe care l-a deblocat în România și a fost pentru municipiul Cluj-Napoca.

Ministrul Sănătății a spus că va demara toate cele trei spitale regionale, printre care și cel din Cluj și până la sfârșitul lunii februarie va fi semnat și contractul de finanțare. Vor fi niște beneficii pentru Cluj și pentru întreaga țară pentru că sunt deblocate niște proiecte care au rămas pe loc de foarte multă vreme", a afirmat Dan Tarcea.

Viceprimarul a declarat că miniștrii PNL caută soluții pentru a scoate țara din criză, însă nu vor tăia pensii și salarii, ci vor continua să le crească.

"Colegii mei care sunt în funcții la Guvern caută soluții pentru a scoate România din criza în care se află astăzi și să respectăm toate promisiunile pe care le-am făcut. Nu vom tăia pensii, nu vom tăia salarii și le vom crește, așa cum au fost ele stabilite, pentru că trebuie să intrăm într-o zonă de normalitate. Acum se identifică și problemele pe care le-au lăsat cei de la PSD și de asemenea se vine și cu soluții", a mai arătat Tarcea.

Comenteaza