Pasaj subteran de 22 de milioane de euro pe Bulevardul Muncii

Pasaj subteran de 22 de milioane de euro pe Bulevardul Muncii

Consiliul Local Cluj-Napoca aproba, luni, 4 decembrie 2023, costurile estimate pentru un pasaj subteran pe Bulevardul Muncii, în zona Auchan. Studiul de fezabilitate a fost realizat de societatea “Costin și Vlad Birou de proiectare”, care a proiectat și podul Oașului – Răsăritului.

Proiectarea se va realiza în șase luni, iar execuția, în 22 de luni. Contractul este estimat la 110 milioane de lei (22 de milioane de euro), iar banii ar urma să vină din surse locale și/sau naționale. Pentru acest proiect, se vor muta șinele de tramvai.

Pasaj subteran de 22 de milioane de euro pe Bulevardul Muncii

Pasaj subteran de 22 de milioane de euro pe Bulevardul Muncii

„Necesitatea și oportunitatea obiectivului de investitii „Realizare pasaj rutier la intersecția Bulevardului Muncii cu strada Oașului în Municipiul Cluj-Napoca”, a fost identificată ca urmare a blocajelor în trafic, fiind necesare luarea unor măsuri de îmbunătățire a condițiilor de siguranță a traficului rutier și îmbunătățirea confortului în timpul călătoriei gestionând în același timp reducerea emisiilor de poluanți și impactului negativ asupra mediului. Pentru realizarea pasajului rutier la intersecția Bulevardului Muncii cu strada Oașului sunt necesare efectuarea de studii de specialitate preliminare în procesul de proiectare care să asigure un grad de încredere ridicat asupra viabilității solutiei optime recomandate, în vederea minimizării și/sau eliminării riscurilor de teren aferente (geostructurale, geotehnice, topografice, utilități, etc). Obiectivul general al serviciilor de Elaborare studii de specialitate pentru obiectivul de investiții „Realizare pasaj rutier la intersecția Bulevardului Muncii cu strada Oașului” este construirea unui pasaj care să decongestioneze traficul din zonă și să adapteze condițiile de mobilitate la cerințele actuale. Acesta se va realizat prin respectarea Planului Urbanistic General al Municipiului Cluj-Napoca aprobat prin HCL nr. 493/2014. Se va avea în vedere reconfigurarea sistemului de iluminat public în zona vizată de investiție. Se va analiza posibilitatea instalării unei stații de încărcare rapidă pentru autovehicule electrice”, arată Primăria în caietul de sarcini al achiziției.

Primăria Cluj-Napoca a contractat serviciile Costin și Vlad Birou de Proiectare pentru a face studiile de fezabilitate și de trafic pentru un nou pasaj rutier în intersecția Bulevardul Muncii-Oașului. Contractul a fost încheiat pentru 269.000 lei și are ca termen 90 de zile. Viitorul pasaj urmează să înglobeze și o stație de încărcare pentru autovehicule electrice.

Comisia de Urbanism a Primăriei Cluj-Napoca a analizat, in 7 martie 2022, masterplanul pentru dezvoltarea Bulevardului Muncii, o suprafață de 450 de hectare, din care doar 18% este ocupată de construcții. Atelier RVD a realizat masterplanul, un document informal, care prezintă o viziune de dezvoltare pe termen lung a fostei zone industriale a Clujului, dar care respectă în continuare Planul Urbanistic General, în curs de actualizare.

loading...
Comenteaza