Foto Parkingul din centrul Clujului a primit autorizaţie de construire

O parcelă de peste 2.000 mp de la intrarea în Cimitirul Central Hazsongard din Cluj-Napoca va găzdui un parking suprateran privat, cu 321 de locuri.

Primăria Cluj-Napoca a eliberat recent autorizaţia de construire pentru parkingul de pe str. Avram Iancu nr. 22-24. Parcarea va fi edificată de către reformați, după ce Casa de Pensii a Bisericii Reformate din România a cumpărat în 2016 parcela de teren. Investiția este estimată la peste 4 milioane de euro.

Parcarea supraterană va avea două subsoluri, parter, trei etaje și terasă, o suprafață totală 9.984 mp dintre care 549 reprezintă funcțiuni comerciale / Servicii, alimetanție publică, funcțiuni administrative / birouri, iar restul este pentru circulații și locuri de parcare, inclusiv pe terasă.

Parcarea supraterană urmează să aibă 321 de locuri. Autorizația de construire este valabilă 12 luni, timp în care trebuie declarată începerea lucrărilor. Parkingul ar urma să fie finalizat în trei ani. Proiectul a fost realizat de societatea Dico & Țigănaș. 

"Conceptul arhitectural propus urmărește să realizeze o continuitate la nivel formal cu țesutul istoric existent, totodată făcând tranziția și legătura între tipologiile existente în zona studiată (locuire, servicii, activități comerciale).

Astfel, obiectul propus are un volum care s-a dezvoltat pentru a adăposti o parcare supraetajată publică, precum și spații de servicii, având în vedere cerințele celor două funcțiuni, precum și cerințele regulamentului de urbanism cu privire la amplasarea în aliniament (front continuu), acoperirea calcanului existent, indici urbanistici și accese". 

 

Comenteaza