Parcul fotovoltaic de pe terenul Cartierului Tineretului mai aşteaptă: consilierii locali nu au aprobat transformarea

Parcul fotovoltaic de pe terenul Cartierului Tineretului mai aşteaptă: consilierii locali nu au aprobat transformarea
Proiectul de hotărâre de Consiliu Local prin care proiectul imobiliar Cartierul Tineretului urma să fie transformat în parc fotovoltaic nu a fost aprobat astăzi de consilierii locali din Cluj-Napoca. Motivul - suspiciunile de nelegalitate în transformarea destinaţiei concesiunii.

Consilierii locali ai PSD au ridicat şi astăzi problema legalităţii reconversiei proiectului imobiliar în parc fotovoltaic şi au declarat că se abţin de la vot.

Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a declarat înainte de a supune proiectul la vot că grupul PSD se va abţine de la vot şi a cerut să se consemneze acest lucru în scris. „Dacă dumneavoastră, domnule primar, şi executivul vă asumaţi răspunderea că ar fi legal, e problema dumneavoastră. Noi avem reţineri şi ne vom abţine", a declarat el.

De menţionat, noul reprezentant al Consiliului Local în Consiliul de Administraţie al societăţii constituite pentru ridicarea Cartierului Tineretului este Claudia Maier, fost director economic la Energobit şi fost angajat al producătorului de bere Ursus.

Proiectul de HCL privind reconversia proiectului Cartierului Tineretului în parc fotovoltaic a primit şase abţineri şi un vot împotrivă şi a fost, astfel, respins. Pentru a fi aprobat, proiectul trebuia să întrunească două treimi dintre voturile celor prezenţi.

Proiectul va fi modificat şi va intra pe ordinea de zi a unei şedinţe ulterioare, a promis astăzi primarul Sorin Apostu.

 

Comenteaza