Parc tehnologic la Cluj, pe un un teren al Căilor Ferate. Tetapolis răsare lângă Tetarom

Parc tehnologic la Cluj, pe un un teren al Căilor Ferate. Tetapolis răsare lângă Tetarom
Consiliul Judeţean Cluj primeşte de la Ministerul Transporturilor un teren în apropierea actualului parc industrial Tetarom 1. Acolo va fi implementat proiectul Tetapolis.

Camera Deputaţilor a aprobat marţi, în calitate de cameră decizională, transmiterea unui teren în suprafaţă de 86.000 mp din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Transporturilor, cu drept de concesiune în favoarea Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, în domeniul public al judeţului Cluj şi în administrarea Consiliului Judeţean (CJ) Cluj.

Terenul ce urmează să fie folosit la extinderea Parcului Industrial Tetarom I,  în vederea realizării Parcului Tehnologic Tetapolis, a anunţat CJ Cluj.

„Mă bucură faptul că acest proiect de mare interes pentru judeţul Cluj şi pe care l-am susţinut cu toată convingerea încă de când deţineam calitatea de senator a primit aprobarea finală a Camerei Deputaţilor. În acest fel vom putea continua şi extinde modelul de mare succes al parcurilor industriale Tetarom şi vom putea edifica Tetapolis, acest proiect unic la nivel naţional care va aduce un plus de dezvoltare pentru Cluj", a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

În accepţiunea Asociației Internaționale a Parcurilor Științifice, parcurile tehnologice şi ştiinţifice reprezintă iniţiative menite să încurajeze formarea şi creşterea industriilor din economia bazată pe cunoaştere, iniţiative care au legături operaţionale cu mediul universitar, centre de cercetare şi alte instituţii din sfera educaţională, scopul fiind de a realiza transferul tehnologic către zona de business şi producţie.

Comenteaza