Video Parc industrial pe modelul Tetarom în Florești? Bogdan Pivariu: „Avem discuții destul de avansate”

Parc industrial pe modelul Tetarom în Florești? Bogdan Pivariu: „Avem discuții destul de avansate”

Edilul Floreștiului, Bogdan Pivariu, susține că administrația pe care o conduce are discuții cu mai multe societăți private, în vederea edificării unui parc industrial/logistic în cea mai mare comună din țară.

Floreștiul este a doua cea mai bogată comună din țară, potrivit unui clasament întocmit de site-ul analizeeconomice.ro, ținând cont de datele Direcției pentru Politici Fiscale și Bugetare Locale pe anul 2021.

Așadar, comuna Florești a avut venituri totale la buget de 79,15 milioane de lei, cu aproape 7 milioane mai mult față de anul 2020. Primarul Pivariu a vorbit, la ZIUA LIVE, (VIDEO la finalul articolului) despre ce înseamnă aceste cifre și statistici pentru floreșteni.

Asta înseamnă o creștere a locurilor de muncă, înseamnă investitori mai mulți care au venit aici, oameni care și-au făcut domiciliul stabil în Florești. Trebuie precizat că încasările în ceea ce privește taxele colectate pentru autorizațiile de construire au scăzut cu aproximativ 50% în utlimul an, și totuși bugetul general a crescut. Cei mai importanți sunt investitorii pe care am reușit să-i aducem aici, și încă sunt discuții cu mult mai mulți pentru a-și reloca sau deschide un nou punct de lucru în această zonă”, a declarat, la ZIUA LIVE, Bogdan Pivariu.

Întrebat fiind dacă am putea vedea în Florești un parc industrial pe modelul Tetarom, edilul comunei clujene a spus că, în acest moment, sunt discuții cu mai mulți actori de pe piața privată care se ocupă de acest gen de parcuri logistice. 

„Discuțiile sunt chiar destul de avansate pentru crearea și conturarea unui PUZ care să determine acolo un astfel de parc logistic, cu toate dotările și facilitățile necesare. Sunt în concordanță și cu cei de la CNAIR, cu cei care se ocupă de gestionarea Centurii Metropolitane, pentru a veni cu un proiect integrat. De asemenea, este foarte important de spus că majoritatea locurilor de muncă pe care le-am atras aici sunt invers față de unda de trafic, adică înspre comuna Gilău, în Vestul localității noastre unde ne dorim să conturăm o zonă de industrie nepoluantă”, a explicat Pivariu.

 

Comenteaza