Panouri cu numărul locurilor libere din parcări

Panouri cu numărul locurilor libere din parcări
Primăria doreşte să amplaseze în mai multe locuri din oraş panouri electronice.

Primarul Emil Boc a anunţat că municipalitatea se gândeşte la o soluţie pentru a-i informa pe şoferi unde sunt locuri libere în parcările terestre, cu barieră, sau supraterane din centrul oraşului.

„Propunerea a venit de la viceprimarul Dan Tarcea şi este foarte bună. Să punem panouri electronice cu numărul de locuri din parcări, în locuri vizibile, de mare circulaţie, astfel încât şoferii să ştie exact unde pot să îşi lase maşina. Nu ştim deocamdată câte panouri vor fi, este prea recentă discuţia pe care am avut-o", a spus Boc.

Parcările vizate sunt cele subterane de la Cluj Arena şi Sala Polivalentă, supraterane de la Primăria şi complexul Leul, respectiv cele terestre din Piaţa Unirii, Piaţa Mihai Viteazu şi Piaţa Cipariu.

Softul care conţine informaţii referitoare la locurile de parcare a fost deja creat şi constituie baza pentru o aplicaţie ce urmează să fie lansată în martie. Aceasta oferă în timp real informaţii despre numărul de locuri libere din parcările aflate în zona centrală accesibile de pe smartphone, atât în sistemul de operare android, cât şi iOS. Aplicaţia de android este deja funcţională, iar la cea de iOS încă se lucrează.

"Adunăm date pe server referitoare la numărul total de locuri, dar şi predicţii, pentru că e bine ca oamenii să aibă şi nişte predicţii privind gradul de ocupare al parcărilor. Avem module hardware legate pe bariere, iar informaţiile se actualizează în fiecare minut", spunea informaticianul Marcel Ielcean, de la Primăria Cluj, pentru ZIUA de CLUJ.

În perioada următoare, numărul parcărilor din zona centrală se va mări. Anul acesta se vor porni lucrările la parkingul suprateran din Hasdeu, unde municipalitatea este parteneră cu UBB; ofertele au fost deja depuse şi sunt în faza de analiză. Vor avansa, de asemenea, lucrările la garajele etajate de pe străzile Avram Iancu şi Clinicilor; primul este privat, al doilea este realizat de Biblioteca Centrală Universitară, cu bani de la Guvern.

 

Comenteaza