Până la revelion, strada Moţilor va fi modernizată 100%. Ce sectoare de drum nu se termină în 2015

Până la revelion, strada Moţilor va fi modernizată 100%. Ce sectoare de drum nu se termină în 2015
Primarul Clujului, Emil Boc, a anunţat că cele mai multe proiecte europene de reabilitare a străzilor din municipiu se vor finaliza până la sfârşitul anului.

Prezent joi la postul de radio Napoca FM, primarul municipiului a afirmat că acele proiecte care au fost concepute să se termine până la sfârşitul anului se vor finaliza.

Boc a vorbit despre modernizarea străzilor din centrul oraşului, care ţin de proiectul „Oraşul comoară". Edilul a spus că acum strada Moţilor este cea mai mare provocare pe care o are municipalitatea şi că străzile Memorandumului, Brătianu şi Avram Iancu sunt gata.

Pe strada Moţilor s-a reuşit turnarea stratului de asfalt pe două benzi de la primărie până la strada Mărginaşă. În această săptămână va fi turnat asfalt şi pe celelalte două benzi, adică stratul de uzură final şi se va termina partea de tăiere a stâlpilor vechi de la Electrica şi de pavaj a trotuarelor cu granit, introducerea centurilor pentru arbori, plantarea arborilor, lucrări care se vor finaliza până la sfârşitul lunii decembrie", a precizat primarul.

Boc a mai declarat că pe strada Moţilor au lucrat şi companiile de apă, gaz, curent şi cabluri subterane, iar astfel lucrările au durat mai mult, dar că tot ce a fost mai greu din punctul de vedere a disconfortului pentru şoferi şi pietoni a trecut. Edilul municipiului s-a referit şi la proiectul de reabilitare a tramei stradale de-a lungul liniei de tramvai, unde vor rămâne câteva porţiuni de drum care vor fi terminate anul viitor.

În privinţa proiectului tramă stradală, acolo va rămâne o porţiune de drum, determinată şi de dezbaterea publică, pe Splaiul Independenţei, doar jumătate din porţiunea aceea va fi făcută şi modernizată, mă refer la partea de carosabil şi de trotuar.

Cealaltă parte, de la Podul Napoca la Podul Garibaldi, va rămâne pentru anul viitor şi la gară va rămâne o porţiune determinată de faptul că trebuie unificate cele două pasaje subterane şi, până nu se finalizează acea parte, nu se poate finaliza partea de deasupra, dar toate materialele, toate celelalte lucruri vor fi achiziţionate, astfel încât cheltuiala să fie cât mai mică", a mai arătat primarul Clujului.

 

 

Comenteaza