Pacienții Spitalului de Psihiatrie din Borșa își vor petrece Sărbătorile la casă nouă

Pacienții Spitalului de Psihiatrie din Borșa își vor petrece Sărbătorile la casă nouă

Noua clădire a Spitalului de Boli Psihice de la Borșa a fost dată în funcțiune.

"Pacienții de la Spitalul din Borșa vor petrece Crăciunul în casă nouă. Este o investiție care aparține în exclusivitate Consiliului Județean. Ar fi bine să se știe, ca atunci când mai citiți dumneavoastră pe Facebook sau prin alte părți diferite informări venite de la personaje dubioase de tip Ungureanu, care doresc să își facă popularitate, campanie pe spinarea diagnosticului nefericit al unor persoane, vă rog să nu le credeți, pentru că pacienții de acolo au condiții foarte bune de viață acum", a anunțat consilierul județean Viorel Secară (PNL).

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a declarat că acesta este unul dintre puținele spitale construite de la zero, de la Revoluție încoace, în România.

"Săptămâna trecută, am avut delegația din Corpul de Control al ministrului Sănătății și am discutat personal cu ministrul Sănătății și cu ministrul de Interne. Legat de acest spital, puteți considera că este unul dintre puținele spitale construite în România de la zero. Consiliul Județean a construit, totuși, un spital nou, lucru care nu s-a întâmplat în România, poate au mai fost deschise câteva secții", a afirmat Tișe.

În ultimii doi ani, Consiliul Județean a investit 2.590.000 de lei în Spitalul de Boli Psihice Cronice Borșa.

Banii au fost alocați atât pentru construirea pavilionului cu regimul de înălțime D+P+2E, asistența tehnică necesară și proiectarea edificării acestui obiectiv, cât și pentru întocmirea studiului de fezabilitate, a proiectului tehnic și a celorlalte documentații necesare pentru a construi un nou pavilion în cadrul spitalului, cu regimul de înălțime P+2E.

Comenteaza