(O)poziţia lui „Să traiţi şefu’!”

(O)poziţia lui „Să traiţi şefu’!”
Grup USL din Consiliul Local a reuşit sa marcheze o zi memorabilă de administraţie publică: au respins o alocare de fonduri către Federaţia Share, apoi s-au răzgândit şi au revotat proiectul, la o nouă şedinţă de îndată, covocată după cea ordinară. După ce primarul i-a apostrofat public că dau semnele anti-europene.

Chiar dacă şi-au asumat să susţină proiectele capitalei culturale şi a capitalei europene a tineretului la Cluj-Napoca, consilierii USL din forul deliberativ local s-a abţinut să voteze alocarea a 260.000 de lei pentru Federaţia Share şi evenimentele organizate de aceştia, anul acesta, în cadrul proiectului Cluj-Napoca 2015 - capitală europeană a tineretului.

Liderul grupului PSD, consilierul Claudia Anastase, cea care este şi preşedinte de şedinţă, a motivat că referatul de susţinere este făcut cu copy-paste şi că direcţia de specialitate a primăriei, coodonată de Ovidiu Câmpean, nu a fost în stare să explice pe ce se vor cheltui banii. Câmpean a motivat că proiectul este unul complex, că pentru evenimentele din 2015, anul acesta Federaţia Share care reuneşte mai multe ONG-uri va face o serie de evenimente care vor fi prinse în programul din 2015. „Mai multe detalii vă poate directorul federaţiei", a adăugat acesta.

Cu toate acestea, în momentul în care proiectul a fost supus la vot, el a fost „trântit" cu sprijinul aceleiaşi opoziţii care s-a abţinut de la vot. Primarul Emil Boc a fost nemulţumit de abordare. El a apreciat că speră că este doar o neînţelegere şi nu o acţiune deliberată a consilieriilor USL de a nu sprijini un proiect asumat de toate instituţiile şi organizaţiile din oraş: Cluj-Napoca 2015 - capitală europeană a tineretului, proiect cu care oraşul a primit această titulatură dată de organizaţiile europene. „Vă rog să analizaţi impactul unei asemenea poziţii", a adăugat Boc care a propus o şedinţă de îndată în care să fie rediscutat proiectul, în cel mai scurt timp.
Zis şi făcut. Consilierii locali au luat o pauză de clarificări. Unul dintre consilierii PDL, Ionică Pop, a declarat că nu poate participa vineri la o astfel de şedinţă, având de făcut o deplasare în interese „europene", în afara ţării.

În consecinţă, după pauză şi epuizarea ordinii de zi, s-a mai convocat o şedinţă de îndată. Pentru rediscutarea alocării. Directorul Federaţiei Share, Vlad Pop, i-a asigurat pe consilieri că sunt foarte multe ONG-uri care lucrează mult la capitolul pregătire a anului în care oraşul va fi Capitală Culturală a Tineretului. Cu banii, vor deschide şi un birou, ca să comunice eficient. Anastase a recomandat Federaţiei ca data următoare să nu se mai încreadă în alte persoane. Aşa că, totul a fost lămurit, La a doua strigare, proiectul a întrunit voturile necesare ca să devină hotărâre.

Tinerii au primit banii. Cu 18 voturi pentru, neparticiparea la vot a consilierilor PDL Radu Moisin şi UDMR, Gered Imre, şi două abţineri de la PNL (Dan Tarcea şi Ioana Borza). „Puteam să votez, dar am vrut să fiu prevăzător pentru situaţia în care vineva ar fi putut să intrepreteze că aş fi fost în situaţia de conflict de interese. Nu are motive politice. Nu am niciun fel de raport cu organizaţiile din cadrul Federaţiei", a declarat pentru ZIUA de CLUJ, Moisin

 

Etichete
Comenteaza