Ofertanţii celei mai mari licitaţii din istoria CTP (surse)

Ofertanţii celei mai mari licitaţii din istoria CTP (surse)
Trei companii importante doresc să aducă la Cluj 50 de autobuze.

Mercedes. Solaris. BMC România. Iată cele trei societăţi care, potrivit linia9.ro, s-au înscris la licitaţia organizată de Compania de Transport Public (CTP). 50 de autobuze nearticulate intenţionează să cumpere compania clujeană, cu bani dintr-un credit obţinut de la Raiffeisen. 20 de milioane de euro a solicitat CTP, bani cu care ar urma să cumpere şi şase garnituri de tramvai.

Licitaţia trebuia să aibă loc în luna aprilie, dar a fost blocată de contestaţii. Acum procedura s-a deblocat, iar ofertanţii sunt cei amintiţi la începutul articolului.

Aceasta este cea mai importantă atribuire organizată de CTP în ultimii mulţi ani, cel puţin din punct de vedere cantitativ. În 2014, compania a mai făcut o licitaţie de anvergură pentru cumpărarea a 40 de autobuze, câştigată de polonezii de la Solaris.

11

milioane de euro din creditul de la Raiffeisen au fost alocaţi pentru cumpărarea autobuzelor.

Vehiculele dorite de CTP vor fi diesel, de 12 m lungime. „Vor fi vehicule Euro 6, echipate full, cu camere video interioare şi exterioare, computer de bord, sistem de numărare a călătorilor, trapă pentru persoane cu dizabilităţi, tot ce este modern la nivel european", a precizat Liviu Neag, directorul CTP.

Clujul a mai cumpărat 10 autobuze diesel scurte în 2015, de la Iveco, aflate în exploatare, şi a pornit licitaţia pentru un contract-cadru ce prevede achiziţia a 30 autobuze nearticulate, electrice de această dată, din fonduri elveţiene. Licitaţia pentru autobuze electrice s-a încheiat şi există un câştigător, pe care Primăria nu îl anunţă deocamdată pentru că, potrivit unor surse din interior, s-au cerut companiei o serie de lămuriri.

 

Etichete
Comenteaza