O singură firmă modernizează tot centrul Clujului! După Ferdinand şi Blaga, va pune mâna pe Kogălniceanu

O singură firmă modernizează tot centrul Clujului! După Ferdinand şi Blaga, va pune mâna pe Kogălniceanu

O singură ofertă a fost depusă la licitaţia publică privind modernizarea străzii Mihail Kogălniceanu şi a arterelor adiacente, proiect în valoare de 38.594.076 (8 milioane euro), fonduri europene.

Este vorba despre DIFERIT (cu 4 subcontractanţi), firmă care a efectuat şi lucrările de modernizare pe strada Ferdinand, care acum finalizeată Lucian Blaga şi care, anul viitor, va moderniza Bulevardul 21 Decembrie. Oferta se află în evaluare tehnică şi financiară, câştigătorul urmând să fie anunţat în februarie 2021. 

Obiectivul de investiții cuprinde lucrări pentru strada Mihail Kogălniceanu și străzile adiacente - Universității, Emmanuel de Martonne, Bolyai János, Hermann Oberth, Kovács Dezső, Gaál Gábor, Baba Novac, Iuliu Maniu și trotuarul din Piața Ștefan cel Mare. Obiectivul general al proiectului este creșterea calității spațiului public, o componentă cheie pentru ceea ce înseamnă calitatea vieții în municipiu.

Astfel, va fi realizată pietonalizarea mai multor tronsoane de străzi în aria menționată, pe care accesul pentru mașini să fie deschis doar riveranilor sau în situații de urgență, iar bicicliștii vor putea circula la comun cu pietonii, în așa numitul concept de „shared space”.

Tronsonul străzii M. Kogălniceanu între str. Hermann Oberth și str. Gaál Gábor va fi transformat în baza conceptului de < grădină urbană > prin eliminarea pavajului și gazonului degradat. Acestea vor fi înlocuite de un multistrat de pietriș compactat și stabilizat.

De asemenea, vor fi plantați arbori în mai multe zone incluse în proiect, iar sistemele de iluminat public existente vor fi modernizate cu sisteme LED și stâlpi integrați în peisajul urban. În urma finalizării lucrărilor vor fi instalate - la fel ca în recentele proiecte de infrastructură finalizate - stații de încărcare pentru biciclete și trotinete electrice, mobilier urban modern, rastele pentru parcarea bicicletelor.

Termenul pentru execuția întregului proiect este de 19 luni de la data demarării lucrărilor.

Comenteaza