O nouă serie de proiecte imobiliare, respinse la Florești: „Suntem în situația, din punct de vedere urbanistic, de cotă roșie de alarmă”

O nouă serie de proiecte imobiliare, respinse la Florești: „Suntem în situația, din punct de vedere urbanistic, de cotă roșie de alarmă”

La fel ca în urmă cu două luni, mai multe proiecte imobiliare, din cea mai mare comună din țară, au primit vot negativ din partea consilierilor locali din Florești.

Printre proiectele ajunse, joi, 20 mai 2021, pe „masa” consilierilor locali, în ședința ordinară a Consiliului Local Florești, și care n-au trecut de votul acestora, s-au aflat: Imobil de locuințe colective cu 5 etaje și unul cu 3 etaje pe strada Teilor, Bloc de 4 etaje pe strada tineretului. Altele, care vizau ansambluri de blocuri au fost chiar scoase de pe ordinea de zi a ședinței.

Edilul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat, încă de acum două luni, că, în Florești, odată cu noua administrație, s-a dat restart întregii politici de urbanism.

Primarul declara, la acel moment, că este obligatorie crearea cu prioritate a căilor de acces și a infrastructurii, pentru a stopa dezvoltarea imobiliară și aglomerări de populație pentru care nu sunt asigurate condițiile corecte de viață și locuire, zone gândite fără o analiză de ansamblu a vecinătăților, situații care vor genera probleme suplimentare pentru oricine va locui în aceste zone și implicit vor determina creșterea presiunii pe zone deja aglomerate și care nu respectă viziunea generală de dezvoltare civilizată a localității.

Potrivit consilierilor locali, situația în Florești, din punct de vedere urbanistic, este de „cotă roșie de alarmă”, iar votul negativ pentru proiectele imobiliare nu este pentru blocare, ci pentru a asigura o „direcție corectă”.

„În primul rând, vă mulțumesc pentru votul acordat în ședința de consiliu local. În al doilea rând, vreau să spun faptul că, noi, cei din alianța USR-PLUS, am dorit să transmitem un mesaj. Mesajul este că ne dorim să asigurăm, prin deciziile noastre, o dezvoltare corectă și coerentă a Floreștiului. Suntem în situația, din punct de vedere urbanistic, de cotă roșie de alarmă. Asta se întâmplă după câteva mandate, în care deciziile au fost nefericite și au fost luate la nivel de parcelă, nu la nivel general de urbanism.

Ne dorim ca PUG-ul să fie dezvoltat cât mai repede, în baza căruia să decidem corect și în interesul comunității floreștene. Avem probleme de infrastructură rutieră, educațională, ș.a. Prin votul de azi am vrut să se înțeleagă că oportunitatea de autorizare a unor noi dezvoltări în acest moment, este negativă până vom avea noul PUG, pentru a ști direcția în care acționăm. Votul de astăzi nu e pentru o blocare, ci pentru a asigura o direcție corectă”, a declarat consilierul local al alianței USR-PLUS, Marius Todoran.

Comenteaza