Video O nouă rectificare la CJ Cluj: Bani în plus pentru spitalele COVID și întreținerea drumurilor publice

O nouă rectificare la CJ Cluj: Bani în plus pentru spitalele COVID și întreținerea drumurilor publice

Consiliul Județean Cluj a aprobat, joi, rectificarea bugetului general pe anul 2020 și a suplimentat fondurile mai multor instituții din subordine.

Potrivit forului administrativ Județean clujean, prin această rectificare de buget se asigură în principal fondurile necesare pentru finanțarea spitalelor de sub autoritatea Consiliului Județean în vederea combaterii și răspândirii noului virus COVID- 19, precum și fondurile necesare pentru întreținerea drumurilor publice de interes județean.

Consiliul județean (CJ) Cluj a mai transmis că, prezenta rectificare a bugetului propriu al Județului Cluj va permite gestionarea optimă a derulării execuţiei bugetare până la finele anului 2020.

Instituțiile care au cerut suplimentarea fondurilor pe anul 2020:

• Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat al Județului Cluj

• Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie Prof. Dr. Octavian Fodor Cluj-Napoca

• Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă 

• Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca a solicitat aprobarea suplimentării bugetului pe anul 2020 cu suma totală de 10.672,28 mii lei din venituri proprii și alocații bugetare de la Consiliul județean în vederea acoperirii cheltuielilor pentru combaterea pandemiei COVID-19.

Astfel, s-a propus aprobarea suplimentării bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2020 pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase cu suma de 10.672,28 mii lei. De asemenea, s-a analizat solicitarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca pentru suplimentarea sumei alocate obiectivului de investiții RK Laborator radiologie și imagistică medicală și propunerea de suplimentare cu suma de 100 mii lei;

Consilierii judeţeni au aprobat cu 28 de voturi „pentru” proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului general propriu al Judeţului Cluj pe anul 2020, în ședința ordinară a CJ Cluj din 26 noiembrie 2020.

Comenteaza