O nouă localitate din Cluj va beneficia de apă potabilă în sistem centralizat

O nouă localitate din Cluj va beneficia de apă potabilă în sistem centralizat
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tişe, a semnat autorizația de construire necesară în vederea demarării lucrărilor de introducere a rețelei de alimentare cu apă potabilă în satul Hagău, comuna Cătina.

„Este foarte important să fie asigurate condiții egale de acces la serviciile de utilități publice, pentru toți locuitorii județului. Pentru cetățenii satului Hagău introducerea rețelei de apă este cu atât mai importantă cu cât o mare parte dintre aceștia se întrețin exclusiv din agricultură și creșterea animalelor, astfel că cererea de apă potabilă, cu precădere în timpul perioadelor secetoase, a ajuns să fie tot mai mare”, a transmis Alin Tișe, liderul CJ Cluj.  

Având în vedere faptul că satul Hagău, aflat la granița cu județul Bistrița-Năsăud, nu dispune de apă potabilă furnizată în sistem centralizat, primăria comunei Cătina a demarat un proiect de înființare a unei rețele publice de alimentare cu apă, care să deservească întregul sat. 

Conform proiectului tehnic, noua rețea de apă va avea o lungime totală de 14,8 km. Având în vedere configurația terenului, apa va fi transportată sub presiune, prin intermediul a două stații de pompare. De asemenea, proiectul mai prevede amplasarea unui rezervor de înmagazinare a apei cu un volum de 115 mc. Sursa de apă o reprezintă rețeaua de distribuție existentă în localitatea Cătina, aflată în administrarea Companiei de Apă Someș.

În valoare de 4.085.863 de lei, lucrările se vor derula pe o perioadă de maxim doi ani. La finalizarea lor, rețeaua va fi preluată în sistem de operatorul regional Compania de Apă Someș, societate aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj.

Comenteaza