O nouă localitate din Cluj are acum rețea de apă potabilă! Investiția este din fonduri europene

O nouă localitate din Cluj are acum rețea de apă potabilă! Investiția este din fonduri europene

Compania de Apă „Someș” S.A., operator regional de apă aflat sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a dat în funcțiune rețeaua de alimentare cu apă din localitatea Iuriu de Câmpie, comuna Cojocna.

Lucrările, recent finalizate, au vizat realizarea unei rețele de aducțiune pe o distanță de 11 km și a unei rețele de alimentare cu apă pe o lungime de 5 km. De asemenea, au mai fost construite două noi stații de clorinare și pompare, respectiv a fost reabilitat un rezervor de apă de 100 mc.

Consiliul Județean și Compania de Apă Someș continuă lucrările de extindere a rețelelor de apă astfel încât, până în 2025, procentul clujenilor racordați la sistemul public de alimentare cu apă potabilă să se apropie de 100%. Mai mult decât atât, în îndeplinirea acestui ambițios obiectiv ne bazăm într-o foarte mare măsură pe banii europeni, fondurile astfel economisite din bugetul județului urmând a fi folosite tot în beneficiul clujenilor, pentru alte investiții și proiecte de interes major”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

Această investiție este parte a contractului de lucrări din fonduri europene, în valoare de peste 67.000.000 de lei, ce a vizat extinderea alimentării cu apă în 20 de localități din șapte comune clujene: Așchileu, Bonțida, Chinteni, Cojocna, Ceanu Mare, Iclod și Vultureni.

În total, lucrările de alimentare cu apă au vizat construirea a 93,82 km de rețele noi de distribuție și aducțiune a apei potabile, 1.793 de branșamente, construirea a 8 rezervoare de înmagazinare a apei potabile, 5 stații de clorinare și 3 stații de pompare a apei potabile.

Comenteaza