O nouă comună din Cluj își reactualizează Planul Urbanistic General

O nouă comună din Cluj își reactualizează Planul Urbanistic General
| Foto: primariaciucea.ro

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a semnat certificatul de urbanism necesar în vederea reactualizării Planului Urbanistic General (P.U.G.) pentru comuna clujeană Ciucea.

„Dat fiind faptul că acest document constituie principalul instrument de planificare și dezvoltare al oricărei localități, este extrem de importantă adaptarea lui la realitățile cotidiene, asigurându-se totodată o dezvoltare unitară și coerentă a întregului județ”, a precizat Alin Tișe, liderul Consiliului Județean Cluj.

Necesitatea actualizării acestei documentații ce vizează intravilanul și extravilanul a două sate, cu o suprafață totală de peste 4.400 hectare și în care locuiesc circa 1.500 de clujeni, a fost determinată de dezvoltarea accentuată a comunei și de noile realități socio-economice din zonă.

În plus, PUG-ul aflat în vigoare în acest moment este foarte vechi, el fiind întocmit în anul 1998.

Potrivit reprezentanților forului administrativ județean, până în acest moment au întocmit noi documentații urbanistice 13 comune clujene, restul UAT-urilor fiind ori în plin proces de actualizare, ori documentațiile acestora se află încă în termenul de valabilitate.

Comenteaza