O nouă biserică va fi ridicată în Oser. Mitropolitul şi primarul au vizitat astăzi amplasamentul

O nouă biserică va fi ridicată în Oser. Mitropolitul şi primarul au vizitat astăzi amplasamentul
Mitropolitul Andrei şi primarul Sorin Apostu au vizitat astăzi amplasamentul viitoarei biserici din zona Blajului-Timişului-Rodnei.

Primăria a pus la dispoziţia Mitropoliei Clujului un teren de o sută de metri pătraţi, lângă blocurile sociale din cartierul Oser, în vederea construirii unei biserici. Mitropolitul Andrei şi primarul Sorin Apostu au fost astăzi să viziteze amplasamentul viitoarei biserici.

"S-a luat decizia construirii unei biserici la cererea clujenilor care locuiesc în ansamblul Blajului-Timişului-Rodnei, care sunt în proporţie de 80% ortodocşi. În jurul unui lăcaş de cult se coagulează întotdeauana o comunitate şi se impune o noimă", a spus mitropolitul.

ÎPS Andrei a menţionat că, dacă Primăria va ajuta mitropolia cu organizarea şantierului, în zona Oser va fi adusă o biserică de lemn de la Băişoara, care este disponibilă.

"Pentru orice construcţie nu sunt bani la început, dar pe parcurs se găsesc, de la sponsori sau prin bunăvoinţa credincioşilor sau binevoitorilor", a mai adăugat ÎPS Andrei.

"Primăria va veni mereu în sprijinul Mitropoliei. Am mai cedat un teren bisericii, pe Valea Chintăului, şi unde va mai fi nevoie, în cartiere noi, vom încerca să mai identificăm terenuri pentru construirea unor biserici", a spus primarul Sorin Apostu.

 

Comenteaza